Хавлиени кърпи за баня

 • Цена
 • Размер на хавлията
  0
  0
  0
 • Материя
 • Плътност
  0
  0

Меки, с добри влагоабсорбиращи свойства, нашата колекция от хавлиени кърпи ще ви спечели с високото си качество и достъпна цена. Кърпите задължително трябва да присъстват във всеки дом и особено в банята. Това е разделът, в който ще откриете страхотни комплекти от 3 части, както и изключително меки и деликатни бебешки комплекти от 2 части. Санитарният ни текстил е изработен от 100% висококачествен памук.

Защо качеството на кърпата е от огромно значение?

Хавлиената кърпа е първото нещо, към което посягаме, когато излизаме от ваната или душа. Именно от кърпата можем да получим допълнително удоволствие след релаксираща водна терапия, избърсвайки се с меката, абсорбираща влага пухкава материя. Хавлиените кърпи за баня трябва да се избират внимателно, защото след къпане кожата става особено чувствителна. Докосването до груба и захабена тъкан може да причини зачервяване и кожни сърбежи.

За да не губят кърпите ни бързо красивия си външен вид и мекота, трябва да подхождаме към покупката им изключително отговорно. Когато пазарувате от физически магазин, можете да направите един бърз и много лесен тест: Прокарайте ръката си по повърхността на кърпата – усещането трябва да бъде приятно. Усещане за плътност и мекота.

Друг начин да разберете дали ви предлагат качествени хавлиени кърпи е да стиснете леко продукта с ръка. Ако се намачка силно, значи в материята има изкуствени компоненти. Няма да е лошо да помиришете кърпите. Миризмата ще издаде нискокачествени багрила, използвани в производството.

Показатели за качество при хавлиите

Хавлиените кърпи се предлагат в различни конфигурации – за ръце, за лице и една голяма, която може да покрие цялото тяло. Могат да се закупят както в комплект, така и като единични бройки. При нас ще откриете чудесни комплекти, включващи пълния набор, необходим на един човек.

Качеството на кърпите се изразява в тяхната способност да абсорбират влагата, а това качество зависи от материала, използван за изработката. Купувайки твърде евтини хавлиени кърпи, бързо ще установите, че те не подсушават така добре, както висококачествените изделия. Материята изтънява и става груба само след няколко изпирания. Някои продукти отделят багрила при пране, което може да се окаже фатално за дрехите, намиращи се в пералнята.

Естествените материали като памук са най-добрите. Понякога към памука се добавят добавки - коприна или евкалипт. В такива случаи до надписа 100% памук има различни знаци, показващи, че са добавени изкуствени материали. Конците, използвани за производството на кърпите, могат да бъдат единични, двойни, усукани или пенирани.

Важен показател е плътността, от която зависи теглото на изделието. Когато избирате, например хавлиени кърпи за ръце, обърнете внимание на дължината на нишката. Този индикатор определя колко близо до тялото ви ще бъде основата на тъканта и следователно какъв ще бъде ефектът на влагоабсорбиране. Кърпите ни са с висока плътност – тегло 400гр/м2.

Памукът – най-добрият материал за санитарен текстил

На свободния пазар се предлага разнообразие от хавлиени кърпи за баня. Различните продукти са изработени от различни материали – естествени и изкуствени. Едва ли е нужно да изтъкваме, че качеството на синтетиката е много по-ниско. Найлоновите влакна не могат да попиват водата така, както памука.

Памукът е естествен материал, който не предизвиква дразнене на кожата и алергии. Той има естествени антибактериални свойства и значителна пропускливост на въздух. Ако страдате от астма или алергии, то този материал е точно за вас. Памучните материи поемат голяма част от влагата по кожата, с което съкращават времето за подсушаване на ръцете, лицето и тялото.

Всеки наш комплект хавлиени кърпи е изработен от 100% висококачествен памук. Друго важно предимство на памука е способността му да изсъхва бързо. Ако сушите кърпите в сушилня машина, трябва да се съобразите с указанията на производителя за вида на програмата и оборотите.

Структура на хавлията

Малко хора са наясно защо хавлиената кърпа успешно абсорбира водата? Все пак самото памучно влакно няма такава висока влагоабсорбираща способност. Това е така защото влакната се състоят от множество фини нишки. Влакната, които образуват нишката, образуват вътре в нея микроскопични въздушни пространства - система от капиляри.

В тези пространства налягането на въздуха е по-ниско от това на въздушното пространство на околната среда. Затова при контакт с вода капилярите лесно я засмукват. Благодарение на това хавлиената кърпа за ръце абсорбира водата много добре. Това свойство се губи с времето, когато кърпите загрубеят и изгубят своята плътност и мекота.

От огромно значение е как се грижите за домашния текстил. Кърпите от памук често се перат на много високи температури, поради което качеството и визията им бързо се влошават. Въпреки, че това са тъканите, подложени на най-силно замърсяване, горещата вода не е единственият начин да премахнем натрупаната мръсотия и петна от грим.

Не препоръчваме да перете закупения от магазина ни комплект кърпи за баня с препарат за бяло пране на висока температура. Този вид препарати съдържат твърде агресивни (избелващи) съставки. Накисването на кърпите в белина и тяхното изваряване са крайно нежелателни.

Хавлиите ви ще запазят своята плътност и мекота, ако добавите сол към препарата за пране. Центрофугирането трябва да е с умерени обороти. Можете да поставите топка за тенис в пералнята, за да предотвратите оплитането и намачкването на кърпите. При високите обороти топката ще удря с голяма сила тъканите и ще позволи на нишките да се изправят на повърхността.

Комплектът – най-доброто решение за всяко домакинство

Смятате, че са ви нужни само големи хавлиени кърпи и фактът, че при нас те се предлагат в комплект ви разочарова? Не бързайте да се отказвате от покупката, защото практиката ни показва, че в един дом никога не може да има излишък от качествен домашен текстил. Истината е, че малките изделия се използват много по-интензивно и се нуждаят от по-честа замяна.

Кърпите с по-малък размер се използват навсякъде в бита – в кухнята, в банята, на двора на семейната ви къща. В кухнята те се замърсяват изключително бързо, защото ги използваме не само за подсушаване на ръцете си, но и за подсушаване на плотовете, съдовете и някои хранителни продукти. Смяната им с чисти и сухи е почти ежедневна.

Големите памучни кърпи от друга страна се използват по много по-щадящ начин. Не всеки поставя хавлията в коша за пране след еднократно използване. Някои хора перат хавлиите си след като са ги използвали два или три пъти. Понякога прането се налага, за да се премахнат неприятните миризми, характерни за банята.

Единичните бройки не ви дават възможност да използвате красиво синхронизиран комплект. Не бива да пренебрегваме факта, че хавлиите са част от интериора на банята. Те могат да се окажат чудесна декорация в това важно помещение. С цвета и различните размери можете да създадете стилни композиции, които добавят усещане за лукс и уют.

Доколко цената определя качеството?

Магазинът ни предлага висококачествени кърпи за баня на невероятно достъпни цени. Продуктите ни се предлагат с голямо намаление, което е стимул да поръчате няколко комплекта - по един за цялото семейство. Макар да е ясно, че цената в голяма степен е показател за качеството на един продукт, в конкретния случай, той не е правилният ориентир.

Цените на хавлиените ни изделия се дължат на разумната ни търговска политика. Кърпите от Pilo са произведени от изцяло качествени материали по модерни технологии. Всяка кърпа е с много висока плътност, декорирана с прелестен сатенен борд. Фината декорация допринася за перфектната визия на изделията както в сгънато състояние, така и когато са закачени на стената.

Отличното съотношение качество/цена ви позволява да се насладите на мекота и комфорт, каквито не бихте могли да получите от всяка хавлиена кърпа, продавана в масовите магазини. Комплектите имат едно много важно предимство – те ви излизат много по-евтино, отколкото ако купувате единични бройки.

От къде трябва да купуваме кърпите?

Нещо на пръв поглед толкова тривиално като хавлиени кърпи не трябва да се купува хаотично, единствено заради по-ниските цени. Разумните хора купуват домашен текстил само от проверени магазини, където качеството на продуктите не подлежи на съмнение, а цените са максимално изгодни. Ние сме точно такъв магазин.

Освен превъзходен комплект кърпи, от нас ще получите и невероятното удобство на онлайн пазаруването. Уверяваме ви, че в търговската мрежа трудно ще намерите изделия, които покриват най-високите ви изисквания относно здравина, плътност, дълготрайност и визия. Кърпите ни са изключително стилни и елегантни, дело на водещи европейски производители.

Освен комплект памучни кърпи за ръце, от каталога ни можете да си изберете и бебешки модели. Препоръчваме да не правите компромис с качеството на кърпата, с която ще подсушавате деликатната кожа на своето дете. Материите ни са нежни към детската кожа. Не отделят власинки и багрила при намокряне.

Разумното решение е да купувате хавлиени кърпи онлайн, вместо да губите време и нерви в магазините във физическия свят. При покупка на няколко комплекта, при нас ще можете да се възползвате от напълно безплатна доставка. Така ще спестите пари както в дългосрочен план, залагайки на качеството, така и в краткосрочен – пазарувайки, без да напускате уютния си дом.

прочети повече