Кувертюри и шалтета

 • Цена
 • Размер на чаршафа
 • Размер
  0
 • Принт
 • Материя
 • Вид чаршаф
 • Плътност
  0
 • Части

Ако търсите да закупите луксозно шалте за спалня, този раздел на онлайн магазин Pilo ще ви изненада с огромното си разнообразие. Предлагаме ви комплекти от 3 части, включващи кувертюра с размери 220 х 270 и две калъфки за възглавници. С тези покрития леглото ви ще бъде достойно за кралски особи и ще ви радва както визуално, така и с мекото си кадифено докосване. Изберете подходящия принт и цвят и направете лесна поръчка още сега!

Шалтето – ключов елемент на декора в спалнята

Спалнята е помещение, в което трябва да цари пълна хармония, за да може да предразположи към спокойствие и пълноценна почивка. За все повече хора изборът на спално бельо и покривало за леглото се превръща в мисия с огромна отговорност, тъй като става ясно, че атмосферата на спалното помещение влияе пряко на качеството на съня.

Пазарът предлага огромен избор от шалтета за спалня – от евтини и семпли до луксозни и с уникален дизайн. Нашият каталог представя втората група продукти, като желанието ни е да бъдем добра алтернатива на стоките, предлагани на масовия пазар. Накратко, това, което няма да ви предложат в близкия магазин или пазар, ще го намерите при нас, и то на доста разумна цена.

Каква е функцията на спалните покривала? Шалтетата изпълняват повече от една задача. Освен, че формират визуалното представяне на стаята, те защитават спалното бельо от прах и други замърсявания. Ако имате домашни любимци и не искате да откривате космите им или следи от ноктите им по чаршафите, то вие имате нужда от красива кувертюра за спалня.

Кувертюрата е преди всичко елементът, който слага финалният щрих в декорацията на спалнята. Трудно е да променяте цвета на стените и мебелите, но винаги можете да смените покривалото на леглото, така че да получите коренно различно усещане за параметрите на стаята и нейния стил.

Какво трябва да знаете преди да закупите кувертюра за спалня?

Преди да потърсите продукта с най-добро съотношение между цена и качество, трябва да се съобразите с по-важните критерии за избор. Това означава да обърнете внимание на материала, принта и цвета, като не пропускате и изискванията за поддръжка на съответното изделие. Заслужава си да обърнем внимание на всеки от тези аспекти.

Материал

Съвременните кувертюри за спалня се изработват от различни естествени и синтетични материали. Памукът е най-предпочитаният вариант, поради неговата хигроскопичност, лекота и удобство при поддръжка. Кувертюрата от 100% памук е приятна на допир, не се наелектризира и поддържа добре формата си върху леглото.

Вълната е друг популярен материал с изцяло натурален произход. Тя е предпочитана заради по-високата си плътност и способност да поддържа топлината. Недостатък на шалтетата от вълна е обаче по-голямото тегло и по-сложната поддръжка. Можете да перете вълненото покривало в пералня, но за пълното му изсъхване ще е нужно повече време.

Синтетични материали като полиестер и акрил се използват масово при производството спални покривала. Те печелят купувачите с ниското си тегло и още по-ниска цена, но имат и не малко недостатъци. Както при повечето изкуствени материи, и тук имаме склонност към наелектризиране и образуване на топчета от усукани нишки.

Много хора предпочитат да сменят покритията при смяната на сезоните, избирайки красиви шалтета за спалня за лятото и за зимата. От магазина ни можете да закупите зимен и летен модел, като съобразите както материала, така и разцветката на продукта. Препоръчваме през зимата да използвате модел с по-светли и топли нюанси, който да противодейства на сивото и мрачно време навън.

Избор на модел

Първото нещо, което виждаме, когато влезем в спалнята, е леглото - основният елемент на обзавеждането. За да изглежда стаята уютна и приятна за обитаване, е желателно покривката да съответства на спалното бельо и цялостния интериор. Шалтето може да допълва принта на чаршафите, например ако и двата продукта са в еднаква тоналност и сходен принт – геометрични фигури, флорални мотиви и т.н.

Наличието на сатенена драперия, която се спуска по ръба на леглото, позволява постигането на по-драматичен и аристократичен ефект. Релефът и плътността на продукта са друг фактор, на който трябва да се обърне внимание. Например, многослоен ватиран модел ще изглежда стилно. Това е класическо решение, защото най-добре прикрива гънките и неравностите по леглото. Той обаче е обемист, заема много място и трудно се пере.

Вафлените шалтета за спалня с размери 220 х 240 от дълговлакнест памук от друга страна са леки и по-тънки от ватираните изделия. Те пропускат добре въздуха и понякога се използват като одеяла през по-хладните пролетни и есенни нощи. В този случай е удачно да се избере модел, който е хармонично допълнение на спалното бельо.

Много е важно при избора на десена и принта на кувертюрата да се избягва конфликт между принтовете. Пъстрите модели са много атрактивни и се вписват добре в почти всеки интериорен стил, но принтът не бива да се конкурира с други щампи, застъпени в мебелировката или в спалното бельо.

Избор на цвета

Ако избирате стандартно шалте за спалня 220 х 240, задължително трябва да изберете много добре неговия цвят. Обърнете внимание на нюанса на стените и мебелите и нека това да бъде отправната ви точка. В случай че искате да изместите фокуса от леглото, направете така, че то да се слее с околната обстановка. Тоест, цветът на шалтето трябва да бъде подобен на цвета на стените.

По-често обаче се случва да се търси обратният ефект – леглото да се превърне в акцент на интериорния декор. В този случай е удачно да изберете модел, който ще бъде в контраст със заобикалящата обстановка. Например, тъмна материя с цветен принт за светли еднотонни стени и светла едноцветна кувертюра, ако стените са покрити с пъстри тапети.

Ако в стаята вече има много ярък модел (завеси, дамаската на фотьойл и т.н.), няма нужда да се опитвате да го повторите върху покривалото на леглото. Достатъчно е да изберете изчистен текстил, издържан в общия цвят на щампата или един от нейните елементи. Например, ако в десена на завесите преобладава жълто или бежово, изберете кувертюра за легло в този цвят.

Комбинация със спалното бельо

Често покупката на красиво памучно шалте има за цел да скрие напълно чаршафите през деня, придавайки на леглото по-спретнат и естетичен вид. Въпреки това е желателно кувертюрата да се комбинира добре със спалния комплект. Това ще доведе до създаването на хармоничен интериор, който излъчва лукс и уют.

Възможните варианти за комбинацията между покривалото и спалното бельо са няколко:

 • Еднотонно спално бельо – еднотонно покривало в неутрален цвят;
 • Едноцветно бельо – контрастна покривка на леглото;
 • Чаршафи с принт – едноцветна кувертюра;
 • Едноцветен спален комплект – шалте с щампи.

Съпоставянето на щампите върху спалното бельо и шалтето е много трудно и е най-добре да бъде избягвано. За да се постигне максимална хармония между всички компоненти на леглото, ние ви предлагаме чудесни комплекти от 3 части. Освен кувертюри за легла, комплектите включват две калъфки за възглавници с размер 50 х 70см. С такъв сет леглото ви ще изглежда като снимка от луксозен каталог.

Определяне на размера

За да направите леглото си пищно и аристократично е желателно да изберете кувертюра, която не просто го покрива идеално, но се спуска на дипли от двете страни и от страната на долната табла. Нашите луксозни шалтета за спалня са предназначени за спални със стандартен размер 160 х 200см, като размерът им е 220 х 270см.

Така от всяка страна ще имате падащи поли с ширина най-малко 60см, което ще помогне да превърнете леглото в акцент на помещението. Този подход при декориране на спалнята има и практична страна – покритието ще защити пространството под леглото от натрупване на прах и ще ви позволи да скриете някои вещи, в случай че ги съхранявате точно на това място.

Ако искате да оборудвате с кувертюри и други легла в своето жилище, следната формула ще ви бъде полезна: За да не сбъркате при избора на размера, особено по отношение на ширината, трябва да направите изчисление: измерете височината на леглото, умножете го по 2 и добавете ширината на вашия матрак.

Важни изводи от казаното до тук

От всичко казано до момента, стават ясни няколко неща: Първо, покупката на покривало за леглото не е лесна задача и тя не се решава само от цената. Много магазини продават евтини шалтета, които обаче не могат да задоволят високите изисквания на естетите. В този смисъл първият извод е: пазарувайте само от избрани места, включително онлайн от нашия магазин!

Преди да изберете кувертюрата, измерете леглото и изберете модел, който го покрива напълно и се спуска елегантно от всички страни. Колко ниско искате да се спуска шалтето, е въпрос на индивидуално усещане. Някои хора предпочитат по-късите странични поли, а други искат покривката да стига до пода.

Помислете също за покупката на летен и зимен вариант. Това ще ви даде възможност да разнообразявате интериора на спалнята, без да правите скъпи драстични промени. Също така ви позволява да използвате своето лятно шалте за легло като одеяло през хладните нощи, без да се налага да сменяте самата завивка.

Съчетайте цвета и принта на кувертюрата с декора на вашата спалня. Не е нужно да търсите синхрон между шарките на спалния комплект и покривката, освен ако не пазарувате всичко от нашия магазин. Тогава е напълно възможно да намерите чаршафи в същия цвят и десен като този на шалтето, или поне такъв, който се доближава визуално.

Памук или микрофибър?

Както вече стана ясно, кувертюрата изпълнява няколко важни функции: предпазва спалното бельо от замърсяване през деня, придава спретнат вид на спалнята, може да послужи като интериорен детайл, поддържащ общия стил, а също така може да се използва като допълнително одеяло. Когато избирате луксозна кувертюра, трябва да започнете с определянето на основните ѝ функции във вашия дом.

Материалът е много важен за определяне на качеството на продукта и неговото въздействие върху сетивата на човека. Днес на пазара можете да откриете изобилие от покривала от микрофибър. Тази синтетична материя се смята за достойна алтернатива на памука, тъй като е по-лека, по-бързо съхнеща и по-устойчива на износване.

Памукът обаче продължава да държи челното място при домашния текстил. С какво нашите памучни кувертюри превъзхождат микрофибъра и другите видове материали? Бързаме да отговорим, че памукът е 100% натурален материал, който не предизвиква алергии и може да се използва от свръхчувствителни хора?

Въпреки че служи като временно покритие и много рядко се използва като завивка, кувертюрата от памук има своите достойнства. Ако решите да си починете върху застланото вече легло, ще изпитате само приятни емоции. Неприятното статично електричество няма да ви притеснява, нито пък вашите деца или домашни любимци.

Микрофибърът е съставен изцяло от синтетични полиестерни или полиамидни влакна. Той има някои полезни свойства: абсорбира голямо количество влага и изсъхва бързо, не избледнява, не се сбива, практически не се мачка, не оставя след себе си мъх и малки влакна. За разлика от памука обаче микрофибърът не търпи високи температури – нито при пране, нито при сушене.

За разлика от евтините миркофибърни изделия, нашите памучни шалтета имат изискана визия и създават усещане за лукс и комфорт. Разликата в цената на двата вида продукти е осезаема, но същото се отнася и за начина, по който въздействат. Ако държите да се чувствате великолепно в собствената си спалня, изберете красиво и качествено памучно изделие.

Оправдано ли е да купувате спално бельо и постелки онлайн?

Въпреки бумът на електронната търговия в световен мащаб, не всички потребители са склонни да купуват шалтета и кувертюри онлайн. Някои хора държат да докоснат материята и да разгледат в детайли продукта преди да го купят. Това е разумно поведение, което адмирираме, но понякога покупката от физически магазин е просто невъзможен вариант.

Ако живеете в отдалечен район, където предлагането на качествени памучни шалтета за спалня и спално бельо е твърде ограничено, глобалната мрежа се явява отлична алтернатива. Обичайните опасения от некоректни практики могат лесно да се изключат, ако внимателно се избира мястото на пазаруване.

Нашият онлайн магазин се отличава от болшинството сайтове, предлагащи шалтета за легла, по качеството на продуктите. Луксозният стил на изделията се вижда от приложения снимков материал, както и от цените. Въпреки солидните ни намаления, категорично не можем да наречем своите артикули „евтини”.

В описанието на всяко изделие са посочени точни характеристики относно вида на материала и размера. Това е вид гаранция, че ще закупите точно покривката, от която се нуждае леглото ви. Сред характеристиките на цялата гама луксозни кувертюри за спалня е посочено за легла с какъв размер са подходящи.

Избирайки нашия онлайн магазин за избор на луксозни кувертюри, много хора решават да закупят и подходящ спален комплект. Това е най-сигурният начин да синхронизират различните спални аксесоари, така че да постигнат максимално високи естетически резултати. Тъй като изделията ни за спалня са изработени от 100% памук, те са съвместими както помежду си, така и с най-високите изисквания на взискателните купувачи.

Грижа за кувертюрата – какво трябва да знаете?

Закупуването на някое от нашите луксозни покривала за спалня е разумна инвестиция, която трябва да защитавате в процеса на използване. Това означава да се грижите правилно за материята, когато я перете, за да предотвратите свиване на тъканта и избеляване на цветовете. Правилното отношение също ще ви помогне да разредите пранетата.

Ако досега сте използвали само евтини шалтета за спални от синтетични материи, трябва да се запознаете с изискванията на висококачествения памук. Той не обича пране на високи температури, въпреки че е устойчив на топлинно въздействие. Просто при изпиране в твърде гореща вода, памучната тъкан се намачква силно и може да се деформира фатално.

За да не се налага да перете често своето луксозно шалте, избягвайте източниците на замърсяване. Постилайте одеяло за домашния си любимец, ако той обича да се излежава на леглото ви денем и не позволявайте на децата си да разнасят храни и напитки докато се забавляват във вашата спалня.

Проветрявайте кувертюрата често – по възможност всяка сутрин, преди да застелете леглото. Това ще елиминира миризмите, натрупани в тъканта при използване и ще ви позволи да отложите прането с няколко седмици. Не е нужно да слагате в пералнята кувертюра за спалня 220/ 240 всеки път, когато перете чаршафите.

И последно, но не по важност – важно е какви препарати използвате при пране. Струва си да инвестирате в качествен мек препарат за вашето луксозно шалте, който ще запази мекотата на материята и свежестта на цветовете. Впрочем, това е валидно и за качественото спално бельо от 100% памук.

Купете не само за себе си – направете подарък!

Луксозната памучна кувертюра ще ви накара да се почувствате специални, което ще ви даде идея за страхотен подарък. Накарайте хората, които обичате и цените да се почувстват по същия начин, като им подарите едно зашеметяващо визуално и тактилно изживяване. Кувертюрите ни са чудесен подарък за Коледа, за новодомци и за младоженци.

Помислете си дали си заслужава да харчите същата сума пари за кристален сервиз, който може да не се хареса и да не влезе в употреба. Леглото от друга страна е специално място за съвременния човек, в което той иска да се откъсне от сивотата на външния свят. Памучно шалте за спалня е превъзходен подарък, особено ако е продукт с великолепна визия и отлично качество.

прочети повече