Завеси за спалня и хол

  • Цена
  • Размер
    0

Невероятна селекция от висококачествени и стилни завеси в разнообразие от нюанси и десени ви очаква в този раздел на Pilo.bg. Тук ще откриете не само най-интересните решения за затъмняване на прозорци, но и едни от най-модерните начини за актуализиране на домашния декор.

Завесите „Blackout” се предлагат в комплект с декоративна възглавничка 40 х 40см и декоративна магнитна гривна, която държи пердето в събрано положение по един супер ефектен начин. Цените на комплектите ни са повече от атрактивни, предвид високото качество и броя на детайлите, включен във всеки от тях.

Какво представляват завесите Blackout?

Появявайки се сравнително скоро, завесите Блекаут почти мигновено намериха своя сериозна група почитатели. Те са познати като завеси за спалня поради една много интересна тяхна особеност, на която си струва да обърнем нужното внимание. Преди това само ще вметнем, че Финландия с право се счита за родното място на този продукт.

Тази северна страна се характеризира с уникалния природен феномен „бели нощи”, където, за да се осигури нормален нощен сън, е необходимо да се създадат подходящи условия в спалнята, а именно естествена тъмнина. Съществуващите до момента тъкани не могат адекватно да блокират естествената (слънчева) и изкуствената (улично осветление) светлина. Ето защо финландците създадоха специален материал, който може да реши този проблем.

Този тип готови завеси се отличават със способността си да предотвратяват навлизането на 90 до 100% външна светлина в помещенията. Тази характеристика се дължи на изработената по специална технология трислойна тъкан, която възпира проникването на почти цялата външна светлина.

Благодарение на патентованата технология, тази модерна материя се предлага в разнообразие от декоративни дизайни на външното покритие от различните производители. По този начин е повече от лесно да намерите идеалната завеса за спалня, която може да затъмнява перфектно и да се вписва отлично в интериорния стил на стаята.

Разнообразието се отнася както за цветовите решения, така и за структурата на материала, наличието на рисунък и т.н. В същото време всеки производител е разработил собствено ноу-хау, чиято тайна се пази внимателно. Що се отнася до структурата на завесите Blackout, тя включва три основни слоя:

Първи/външен слой, обърнат към прозореца. По правило той е в бял цвят, служещ като светлоотражател;

Втори / вътрешен, дебел и плътен слой. Той е проектиран да абсорбира напълно светлинния поток, който докосва завесите. Точният му състав е защитен с патент, известно е само, че се използва разпенен акрил;

Трети слой – лицев за помещението. Играе декоративна роля. Ако по-рано производителите използваха само полиестер, днес те използват още сатен, тафта и други видове текстилни тъкани. Използват се също акрил и вискоза.

Ето защо на пазара се появиха много красиви, светлозащитни затъмняващи завеси с оригинален дизайн, които хармонично се вписват в интериора на всяка стая. Нашата богата колекция предлага различни стилове и дизайни, за да могат завесите да изпълнят както функционалната си, така и естетическата си роля в домашния декор.

Използване на затъмняващата завеса в интериора

Ролята на завесите в интериора е по-голяма, отколкото може би предполагате. Дори ако използвате затъмняващо фолио или щори, добавянето на красиви плътни завеси от двете страни на прозорците ще служи като елегантна рамка. Завесата прави всяка стая по-уютна и приятна, дори ако функцията ѝ е само декоративна.

В помещенията, където са използвани различни тъкани (килими и пердета), акустиката е намалена многократно или напълно елиминирана. В същото време завесата спомага за подобряване на климата в помещенията. Ако холът или спалнята са с южно изложение, то използването на светлоустойчиви завеси блекаут е просто необходимо, за да осигурят благоприятни температури през лятото.

Комплект стилни завеси за хол с дължина от пода до тавана не са никак евтини, затова нашите оферти са изключително изкушаващи. Високата цена при останалите търговци е обаче напълно оправдана, защото освен висока естетическа стойност, материята има няколко уникални свойства:

  • Блокира слънчевата светлина с 90 - 100%, в зависимост от производителя и състава на тъканта;
  • Има добри топлоизолационни свойства.През лятото затворените завеси поддържат прохлада, а през зимата предпазват от студа навън.Тъканта действа като термичен екран;
  • Благодарение на високата плътност и многопластова структура, всяка завеса блекаут има отлични звукоизолационни свойства;
  • Използването на екологично чисти материали при производството осигури хипоалергенни свойства на завесите.Те са безопасни за страдащите от алергии и не са противопоказани за деца;
  • Материята не се мачка и не се деформира;
  • Устойчивост на замърсяване. За да се предпазят завесите от натрупване на прах и мръсотия, те се третират със специални препарати.

Единственият начин да намерите евтини блекаут завеси е изборът на готови продукти от нашия онлайн магазин. Размерът на всяко перде е стандартен: 150 х 245см – подходящ за прозорци с различни размери. Комплект от 2 пердета покрива светъл отвор с размери до 3 метра, без обаче завесата да е драпирана.

Покупката на пердета Blackout е отговорна задача, особено ако не търсите единствено естетичен ефект, а държите и на затъмняващите свойства на материята. При покупка от физически магазин е лесно да установите дали предлаганият продукт е оригинален като поднесете тъканта към светлината. Трябва ясно да виждате черни нишки във вътрешността на плата.

Онлайн покупката на евтини завеси със затъмняващи свойства е защитена от грешки само ако пазарувате от реномирани доставчици. Нашите продукти са дело на водещи производители, придружени от подробно етикиране, където са описани състав, изисквания за пране/гладене и точните размери на всяко изделие.

Как да избираме завесите – съвет от дизайнерите?

Когато декорирате прозорец, на първо място е важно да вземете предвид цялостния дизайн и цветовата схема на помещението. Завесите могат да бъдат съчетани както с мебелите, така и с цвета на стените. Ако стаята е тъмна с малко количество дневна светлина, е по-добре завесите да бъдат от леки ефирни платове. За интериор, проектиран в богати цветове, можете да изберете дизайн в подобна цветова схема, но изпълнен в по-топли нюанси.

От значение е дали стените в помещението са покрити с тапети. Завесата не бива да се слива визуално със стената, а напротив – да изпъква, като подчертава ролята на прозореца при оформлението на съответното пространство. За да фокусирате вниманието върху прозореца спазвайте следното правило: При наличие на тапети с шарка, избирайте еднотонни блекаут завеси и обратно – ако стените са едноцветни, изберете перде с ярък декоративен ефект.

Тясна тъмна стая може да бъде визуално разширена, ако изберете завеса с шарка от напречни ивици. И обратно, ако стаята е широка, но има нисък таван, шарката трябва да е вертикална. В този случай доста дългите завеси, монтирани на корниз, окачен на тавана, са перфектни. Въпреки това, ако височината на тавана позволява, можете да използвате и корнизи, прикрепени към стената.

В помещения, където има недостиг на светлина, е препоръчително да се изберат готови завеси блекаут, които след отваряне се фиксират с помощта на връзка. Този декоративен елемент обаче следва да се избере внимателно за малка тъмна стая. Магнитните гривни, които са част от нашите комплекти, са стилни и дискретни, подходящи за всякакви интериорни стилове.

Колкото по-прост и по-строг е дизайнът на прозореца, толкова по-просторна ще изглежда стаята. Също така е по-добре да се откажете от изобилните пищни драперии и разни декоративни детайли. И за да не загубите изтънченост и елегантност, можете да се съсредоточите само върху един детайл - например ламбрекен (изглежда особено добре в стаи с много високи тавани).

Всяка плътна блекаут завеса може да се комбинира с нежни тюлени пердета, щори или декоративно фолио тип витраж. Завесите са в голяма степен отговорни за начина, по който възприемаме дадено пространство, затова изборът на цвета и десена трябва да се направи много внимателно.

Пране на завесите Blackout – какво трябва да знаете?

Блекаут завесите са сравнително нов продукт на пазара, който е високо ценен от професионалните дизайнери, заради множеството му експлоатационни характеристики. Редовите домакини също обожават този вид пердета заради луксозния им външен вид, но не всички почитатели на въпросните изделия са наясно какви грижи изискват.

Дори ако си търсите подходяща завеса за кухня, можете да бъдете спокойни, че поддръжката ѝ не изисква сложни процедури на почистване. Както ръчното, така и машинното пране е подходящо. Пердетата няма да загубят формата си и няма да избледнеят дори след многобройни цикли в пералнята. И още веднъж подчертаваме, че материята не се мачка, така че не се нуждае от гладене.

Машинно пране: Автоматичните перални машини са надежден помощник на съвременните домакини, включително в случаите, когато трябва да се перат големи плътни завеси за спалня. Важно уточнение: изделията от затъмняваща материя могат да се перат в пералня само ако материята няма метализирано покритие.

Завесите с метализирано покритие трябва да се перат на ръка, тъй като машинното пране ще повреди специалния слой и тъканта ще загуби свойствата си. Ако материята не съдържа метализиран слой, машинното пране е позволено на максимум 30°C. Желателно е да се използват деликатни перилни препарати, без съдържание на избелващи вещества. Центрофугата е на най-ниските обороти.

Ръчно пране: Ръчното изпиране на големи blackout завеси изисква използването на дълбок и широк съд. Напълнете го с вода, чиято температура не надвишава 30 градуса.Това е много важно, тъй като при високи температури тъканта може да загуби определени свойства.След това добавете препарат към водата, като се уверите, че се е разтворил напълно.

Поставете завесата в разтвора за 20 минути. След това просто леко разтъркайте тъканта с ръце - не я разтягайте и не дърпайте в различни посоки. Източете мръсната вода и изплакнете материята с течаща вода, например с душ. Няма нужда да изстисквате прекалено силно завесите. Оставете ги на хоризонтална повърхност, за да се отцеди водата.

Какви препарати да използвате?

Какви препарати да използвате е не по-малко важен въпрос. Препоръчително е да използвате течна форма на любимия си прах, като предварително се уверите, че в състава му няма избелващи вещества. Най-добри са детергентите за синтетика, тъй като проникват в дълбочина и се изплакват лесно. Ако искате да използвате сапун, е необходимо да го разтворите предварително.

За да се радвате дълго на красотата на любимата си завеса за прозорец не е нужно да я перете често. Бихте могли периодично да почиствате праха с прахосмукачка – веднъж месечно е напълно достатъчно. Това може да се направи без завесата да се откачва от корниза. Ако искате да ароматизирате завесите, не използвайте ароматизатори, съдържащи масла или алкохол.

Защо Blackout завесите са по-доброто решение за домашния интериор?

С навлизането на модерни и ефектни покрития за прозорци в домашния интериор, много хора предрекоха края на добре познатата ни завеса, чиято достъпна цена е сред най-важните ѝ предимства. И въпреки това, различните видове вертикални и хоризонтални щори не успяха да изместят класическия текстил от сърцата на потребителите. В много от случаите имаме комбинация от двете.

В контекста на интериорния дизайн, блекаут завесите се очертаха като популярно и превъзходно решение за собствениците на жилища, които търсят оптимална комбинация от естетика и практичност. Те съчетават един добре познат интериорен детайл с продукт от ново поколение, притежаващ редица предимства, сред които:

Контрол на светлината

Една от основните причини нашите готови затъмняващи завеси да получат широко признание е тяхната несравнима способност да контролират светлината. За разлика от конвенционалните пердета и щорите, Blackout завесите са специално проектирани да блокират почти всички външни източници на светлина.

Тази тяхна функция е особено полезна за спални, помещения за домашно кино и всякакви други пространства, където контролът на светлината е от съществено значение за комфортната и спокойна среда. Възможността да се създаде напълно тъмна стая през деня допринася значително за подобряване на качеството на съня, което е важно за определени региони и за хората следващи нощен работен график.

Енергийна ефективност

Затъмняващите дебели завеси са не само естетически издържани, но и допринасят за енергийната ефективност на дома. Дебелият плат, използван за затъмняване на прозорците, действа като изолатор, помагайки за регулиране на температурата в помещенията. През по-студените месеци пердетата не позволяват на топлината да излиза през прозорците, като по този начин намаляват разходите за отопление.

По същия начин, през по-топлите сезони затъмняващите завеси могат ефективно да блокират слънчевите лъчи, предотвратявайки навлизането на прекомерна топлина в стаите и намалявайки нуждата от климатик. Тази двойна функция прави продукцията на нашия магазин за завеси практичен избор за собствениците на жилища, които искат да създадат по-енергийно ефективно жилищно пространство.

UV защита и ниски нива на шум

Вредните ефекти на ултравиолетовите (UV) лъчи върху мебели, подови настилки и други интериорни елементи са отдавна доказани. Завесите блекаут осигуряват допълнителна защита срещу ултравиолетовите лъчи, като предпазват вашите мебели от избледняване с течение на времето. Тази UV защита не само запазва красотата на вашия домашен декор, но също така минимизира нуждата от скъпи подмени, което прави пердетата рентабилна инвестиция в дългосрочен план.

Не можем да не отбележим факта, че в градските райони външният шум е сериозен проблем. С плътната си структура, превъзходните ни завеси с достъпна цена, служат като ефективна бариера срещу външния шум. Заглушавайки звуците от външния свят, те създават по-спокойна и комфортна среда, особено в спалните, допринасяйки за здрав и възстановяващ сън.

В заключение можем да кажем, че завесите от този вид предлагат цялостно решение за собствениците на жилища, които търсят перфектен баланс между стил и функционалност в домашния интериор. Те се оказват универсален и практичен избор за подобряване на цялостното качество на вашите жилищни пространства.

Инвестирайки в качествени затъмняващи завеси с изгодни цени, вие не само повишавате естетическата привлекателност на вашия дом, но и създавате по-комфортна и приятна среда за живот за вас и вашето семейство.

По какъв начин завесите ще трансформират вашия дом?

Едно затворено пространство се превръща в дом, когато в него цари приятна и спокойна атмосфера. Когато всяко помещение ни радва както чисто визуално, така и с удобството, което създава при ежедневното му обитаване. В този смисъл завесите могат напълно да променят едно семпло жилище, превръщайки го в любимо убежище.

Напълно погрешно е схващането, че затъмняващите завеси blackout се изработват само от тежки и тъмни платове. Напротив, в каталога ни ще откриете невероятно разнообразие от нюанси, стилове и десени, способни да отговорят на особеностите на всяко жилищно пространство и да се впишат добре във всеки интериор.

Начините, по които добре подбраната затъмняваща завеса, ще промени дома ви не са никак малко. На първо място, едно такова допълнение към домашния декор ще създаде по-добри условия за живот в жилището. През лятото ще се радвате на приятна прохлада, като просто затворите завесите в часовете, когато слънцето грее най-силно.

Управлението на климата в помещенията никога не е било по-просто и финансово изгодно. В същото време завесите изглеждат превъзходно и не генерират излишен шум, нито пък допринасят за увеличаване на праховите частици в помещенията. Нещо, което не можем да кажем за климатиците.

Така наречените тъмни завеси правят жилищата енергийно ефективни, без да се нуждаят от електрическа енергия. Това ги прави още по-рентабилен вариант за хората, които искат да създадат комфортен и уютен дом с минимален разход на средства. Тази мултифункционална изолация може да доведе до намалено потребление на енергия, тъй като вашите системи за отопление и охлаждане няма да бъдат принудени да работят на пълен капацитет.

Едно от най-забележителните предимства на затъмняващите готови завеси за спалня е способността им да създават абсолютно тъмна и спокойна среда за сън. Тъмнината е ключов фактор за постигането на най-дълбоки нива на сън, при които клетките на тялото се обновяват. В този смисъл можем да кажем, че завесата в спалнята има пряко въздействие върху здравето и общото благосъстояние.

Откритите прозорци не само ви лишават от така важното уединение, но също ви излагат на шумово замърсяване, както отвън, така и вътре в самото помещение. Поставяйки красива плътна завеса на прозореца в спалнята или хола, ще се радвате на комфортна среда, в която липсва ехото от движението на хора и предмети. Завесите и килимите създават приятна акустична среда.

Защо готовите пердета са по-добрият вариант?

Завесите, особено когато са изработени от специални иновативни материи, се предлагат на доста висока цена. Пред много купувачи стои въпросът какво да изберат – готово ушит вариант или плат, който да се ушие според размерите на прозореца? Макар да съществува възможност за персонализиране на завесата чрез ушиването ѝ по-размер, този вариант е много по-скъп и сравнително сложен.

За целта е необходимо да намерите магазин, който предлага достатъчно богат избор от Blackout материи, като се примирите с факта, че цената на платовете може да надвишава тази на готовите изделия. Покупката на плат, от който да се ушият плътни завеси за хол, е оправдана само при наличието на прозорци с нестандартни размери.

От друга страна, готовите ни цветни завеси ви позволяват да облагородите помещенията почти моментално. Не е нужно да търсите шивачи, които да приведат плата в готова за окачване форма. Не забравяйте, че шивашките услуги също не са евтини, така че цената на завесите може да нарасне неимоверно.

Размерът на нашите готови плътни завеси е универсален: 150 х 245см. Той е съобразен с размерите на стандартните прозорци в съвременните домове. Дори ако имате голям панорамен прозорец, който заема цяла стена, двойка пердета с обща ширина 3 метра са напълно достатъчни, за да покрият изцяло светлия отвор в затворено положение.

Уверяваме ви, че е изключително трудно да намерите платове с такива характеристики на родния пазар, особено в толкова богата палитра от цветове и дизайни. Също така ще ви бъде трудно да намерите опитен шивач, който ще ушие пердетата качествено за кратко време и срещу минимално заплащане.

Ето защо ви препоръчваме най-изгодният и удобен вариант – уникални завеси за всекидневна в комплект с магнитна гривна и възглавничка в същия цвят. Не се колебайте – поръчайте избрания модел още сега!

прочети повече