Чаршафи с ластик

  • Цена
  • Размер на чаршафа
  • Принт
  • Материя
  • Вид чаршаф
  • Части

Все повече домакини разбират ползите от използването на чаршафи с ластик. В този раздел те ще намерят страхотни комплекти за единични, персон и половина и двойни легла, при които долният чаршаф е обшит с ластична лента по целия периметър. Този дизайнерски подход позволява чаршафът да се постави стабилно около матрака и да остане прилежно изпънат през цялата нощ.

Защо да изберете ластичния модел?

Ако сте от хората, които се въртят и мятат по време на сън, то определено трябва да изберете внимателно чаршафа, който ще постелете върху матрака. Много рядко чаршаф с ластик се предлага като част от комплект. Обикновено тези постелки се предлагат самостоятелно, което не позволява да се постигне желаната симбиоза между принта и вида на материята на спалното бельо.

Комплектите ни, съдържащи долни чаршафи с ластик, са изключително търсени, защото те предлагат търсения синхрон между различните компоненти на спалното бельо. Нашите изделия са изработени от 100% памук, а памучният трикотаж си остава най-добрият материал за конкретните цели. Той притежава нужната еластичност за лесно фиксиране върху матрака.

Може би много от вас, използвайки стандартно спално бельо, са разбрали от личен опит колко неприятно е мачкането на чаршафа и събирането му в центъра на леглото. С подобен проблем се сблъскват основно собствениците на високи матраци. Височината на борда на матрака отнема от широчината на стандартния чаршаф, а допълнителни неприятности създава и неговата мекота.

Матракът хлътва под тежестта на тялото, при което чаршафите се измъкват от мястото си между рамката и матрака. При първото ви обръщане в леглото, тъканта се събира на топка под тялото ви. Решението е представено в тази категория на нашия онлайн магазин. Можете да закупите висококачествени и евтини чаршафи с ластик, които остават на мястото си и не прекъсват нощния ви сън.

Предимства на чаршафите с ластици

Чаршафите с ластично окантяване се появиха на пазара в отговор на повишеното потребителско търсене. Техният предшественик имаше ластична лента единствено в ъглите, където ставаше фиксирането на бельото около матрака. С времето производителите решиха, че ако поставят ластика по целия борд на чаршафа, поставянето му ще бъде по-лесно, а фиксацията – по-стабилна.

Има повече от достатъчно причини да закупите комплект спално бельо с ластик на чаршафа. Сред тях можем да посочим:

  • Удобство при използване от двама човека. Можете спокойно да прегърнете половинката си насън, а после да се оттеглите в своята половина на леглото. Чаршафът ще остане на своето място;
  • Лесна поддръжка на леглото в изряден вид. Ако ви е омръзнало всяка сутрин да изпъвате прилежно чаршафите, то ластичните модели са идеалното решение за вас. След поставяне почти не се налага допълнително изпъване чаршафа, защото ластичният борд го фиксира здраво по периметъра на матрака;
  • Здрав и спокоен сън. Гънките и ръбовете, които се образуват при изваждане на чаршафите създават реален дискомфорт и влошават качеството на съня. Те влияят не само на кожата, но и на кръвообращението, като не можем да пренебрегнем и психиката. Неколкократните събуждания нощем, заради неудобство, ще ви попречат да ставате от леглото отпочинали и в добро настроение.

Комплектите ни от чаршафи с ластик за спалня създават удобство и пестят от времето на домакините. Може би ще се изненадате, но те ви позволяват също да спестите пари. Чаршафът изпълнява чудесно ролята на перящ се калъф за матрака, което ви позволява да закупите по-евтин модел. Матраците със свалящи се калъфи се доста по-скъпи от тези със стационарно покритие.

Доколко важен е размерът на матрака?

Размерите на спалното бельо са винаги от значение при избора и покупката, но в случая с ластичните модели това е още по-вярно. Докато свободно висящите изделия могат да варират в ширината с около 10см, то при ластичните, размерът трябва да отговаря точно на размерите на матрака.

Какви неудобства бихте срещнали, ако изберете неподходящ размер чаршаф с ластик заради по-ниската му цена? И в двата случая ще срещате затруднения при поставяне на спалното бельо и при трайното му фиксиране върху леглото. Чаршафът със сигурност ще се размества под тежестта на тялото, а нали именно този проблем трябва да решава ластикът?

Както твърде големият, така и по-малкият модел ще се измества. От значение е и височината на матрака. Колкото по-висок матрак има леглото ви, толкова по-вероятно е ластикът да не успее да го обхване плътно от всички страни. Това означава, че щом легнете на леглото, страничните ръбове ще се извадят и повдигнат нагоре. Чаршафът ще образува гънки в средата, които със сигурност ще създават дискомфорт.

Преди да поръчате предпочитания от вас комплект спално бельо с ластик, се запознайте с точните размери на вашия матрак.В каталога ни е представено страхотно разнообразие от размери, включително можем да ви предложим най-големи като размер двойни чаршафи 180 х 200см. Комплектите са представени както в стандартен вариант с 2 калъфки за възглавници и плик за завивка, така и с 4 и повече калъфки.

Размерът е първата характеристика, на която следва да обърнете внимание, когато избирате бельото за своето легло или леглото на друг член на семейството. Чак след това можете да се фокусирате върху цвета, принта, броя на компонентите в комплекта и т.н. За радост на нашите клиенти, каталогът ни предлага голям асортимент от размери. Размерите на всеки продукт са посочени в неговото описание.

Кой материал е най-добър за изработка на чаршафите с ластици?

Компонентите на всеки комплект чаршафи с ластик, който ви представяме в настоящата категория, са изработени от 100% памук. Памучните материи се използват за изработка на първокласно спално бельо. Те се доближават по свойства и качества до най-луксозните естествени материали – лен и коприна.

Памучният трикотаж има характеристики, които не присъстват при тъканите от синтетични влакна. Памукът е напълно естествен, а това означава, че е екологично чист и напълно безопасен материал. Той не предизвиква алергии, позволява на кожата да диша и да се проветрява, с което предотвратява нощното изпотяване.

Невероятно комфортните спални комплекти с ластик обикновено се изработват от няколко вида материи. Освен памук производителите на спално бельо предпочитат да използват: лен, микрофибър, трикотаж и хавлиени изделия. Тези тъкани са най-екологични и висококачествени.

Когато ръбът е окантен с ластична лента, е изключително важно материята да бъде поне в известна степен еластична. В противен случай тъканта няма да може да се адаптира към тежестта на човешкото тяло, което ще доведе до бързо скъсване на ръбовете и дори на централната част на чаршафа.

Двойните и единични чаршафи с ластик от памук не поддържат статичното електричество, а това е допълнително условие за комфорта по време на сън. В същото време материята е плътна, здрава и устойчива на износване. При правилна поддръжка и пране на умерени температури, комплектът може да издържи до 7 години, без избеляване на цветовете и изтъняване на плата.

Качественото спално бельо чаршаф с ластик от памук е меко, приятно на допир и запазва добре топлината през зимата. В същото време, то не запарва кожата и не създава усещане за горещина през лятото, както синтетиката. Памучните платове са обаче по-трудни за почистване от петна, защото някои замърсители проникват в нишките и ги оцветяват. Те обаче, за разлика от вискозата, сатена и лена, могат да се перат на високи градуси, без риск от свиване и деформация.

Лесна поддръжка – повече свободно време за вас

Малко домакини обичат да гладят спално бельо, но в същото време никой от нас не харесва измачкани от центрофугата завивки. Избирайки спални комплекти с чаршаф с ластик от нашата колекция, няма да ви се налага да гладите чаршафа след всяко изпиране. Дори да има гънки в областта на ластика, те ще се изпънат при фиксирането му върху матрака.

Чаршафите, окантени с ластична лента, се поставят и свалят изключително лесно и бързо. Ако сте от хората, които обичат периодично да проветряват чаршафите и завивките, тази операция няма да ви затрудни по никакъв начин. Важен фактор за лекотата на поставяне и стабилното фиксиране на чаршафа е изборът на правилния размер памучни чаршафи с ластик.

Спалните комплекти с еластично закрепване на чаршафа осигуряват повече свободно време на домакините. Когато леглото е покрито със спален комплект с чаршаф с ластик сутрешният ритуал по изпъване на гънките отпада автоматично. Този дизайн е чудесен не само за по-тежките възрастни, но и за децата, които по правило спят малко по-неспокойно.

Какво представляват единичните ни комплекти?

Единичният спален комплект чаршаф с ластик е едно много интересно предложение, от което се възползват голяма част от нашите клиенти. Освен чаршафа, в комплекта са включени и две калъфки за възглавници. Размерът на калъфките е стандартен: 50 х 70см. Могат да се използват с всички възглавници с такава големина, включително ортопедичните модели.

Единичният сет ви позволява да използвате всякаква завивка, включително олекотените модели, които не е нужно да се поставят в плик. Понякога завивките имат нестандартен размер и за тях е много трудно да се намери подходящ плик, особено когато говорим за комплекти със строго определено оразмеряване.

Днес малко потребители виждат проблем в това, че цветовете или десенът на чаршафа и завивката се различават. Тази окомплектовка ви дава свободата да импровизирате със завивките през различните сезони. През лятото можете да се завивате само с леко текстилно одеяло. Неговият цвят и принт не са от решаващо значение.

Комплектите от 3 части включват модели, подходящи за матраци с различна големина. Можете да закупите чаршаф с ластик с размери 160 х 200, а също и 90 х 200. Тоест, с единичните ни комплекти можете да оборудвате двойно легло, а също и единичното легло на детето си. Всяка спалня в дома ви може да бъде застлана с красиви, качествени и супер комфортни завивки.

Направете внимателен и добре обмислен избор!

Може би най-голямата разлика между нашата гама чаршафи с ластик на достъпни цени и стандартните модели е еластичността на първите. В този случай можете да разчитате на факта, че тъканта ще се разтегне и ще приеме лесно формата на матрака. Във втория случай материята почти не се разтяга, което е и причината по-тесните покрития да се събират в центъра под тежестта на тялото.

Колекцията ни от качествени чаршафи с ластик ще удовлетвори всички ви изисквания с разнообразието от цветове и привлекателни принтове. Моделите ни са представени в следните варианти на принта: ориенталски, геометрични фигури, цветя, модерни мотиви, сърца, пеперуди, домашни любимци и др.

Добре подбран комплект шарени чаршафи с ластик ще направи спалнята ви по-уютно и приятно за почивка място, където ще се оттегляте с удоволствие след напрегнатия работен ден. Почитателите на монохромните десени също няма да останат разочаровани. Колекцията ни съдържа десени с ярки и пищни принтове, както и по-семпли и меки тонове. В каталога ни със сигурност ще откриете комплект в любимия си цвят.

3D принтове, които ще променят изцяло вашата спалня

Комплектите ни са представени в невероятно разнообразие от багри и шарки, но най-интересни си остават моделите 3D. Те изпъкват с изключително живите си изображения – животни, цветя, пейзажи – всички те изглеждат сякаш ги виждате на живо. Реалистичният ефект на изображението се дължи на иновативните методи на отпечатване.

В много малко магазини за домашен текстил ще откриете спални чаршафи с ластик 3D, но в нашия каталог те са отлично представени. Триизмерните изображения радват както децата, така и техните родители, превръщайки леглото в акцент на интериора. За уникалния 3Д печат са използвани напълно безопасни и дълготрайни багрила.

прочети повече