Спални комплекти чаршафи

 • Цена
 • Размер на чаршафа
 • Принт
 • Материя
 • Вид чаршаф
 • Части

Към избора на чаршафи много домакини подхождат с нужната мъдрост и далновидност. Те знаят добре, че спалното бельо влияе в голяма степен на качеството на съня и още повече е отговорно за превъзходната визия на тяхната спалня. Ние ви предлагаме изделия от 100% памук с отлично качество, изгодна цена и разнообразие от принтове и размери. Комплектите ни се състоят от 3 части – долен чаршаф и 2 калъфки за възглавници.

Комплектът – начин да постигнете функционално и естетическо съвършенство

Покупката на долен чаршаф е свързана с нуждата да се замени компонент на спалния комплект. Много рядко се случва бельото да се купува поединично, тъй като тази практика е финансово нерентабилна и естетически неиздържана. Комплектът е единственият начин да се постигне функционално и визуално съвършенство и ние ви предлагаме точно това.

Комплектите правят двойните и единични легла по-привлекателни за своите собственици. Факт е, че красиво постланото легло създава позитивна нагласа у хората, а тя е ключов фактор за пълноценната почивка. Нека не се заблуждаваме – независимо колко сме уморени, ако нещо ни потиска или изнервя, е по-трудно да се отпуснем и бързо да заспим.

Нашите спални комплекти чаршафи ви позволяват да изградите един изискан и елегантен стил в стаите за сън и почивка. С тях ще създадете лесно и бързо луксозна обстановка и ще се почувствате като 5-звезден хотел. Няма значение какви са материалните ви възможности. Стига да съумеете да подредите спалнята си с вкус, ще се почувствате като кралска особа.

Особености и предимства на памучното спално бельо

От край време памучните завивки се радват на огромна популярност, но днес памучният текстил за спалня е актуален моден тренд. Все повече производители предлагат богат избор от чаршафи за спалня, завивки и калъфки за възглавници с приятна текстура и стилен дизайн. Търсенето на изделия от естествени материали има своето логично обяснение.

Основните причини, въз основа на които потребителят залага на памучен комплект чаршафи, вместо на синтетика, са няколко, но основната е комфортът при използване. Наред с комфорта можем да изтъкнем също приятните усещания при допир до кожата, способността на памука да абсорбира влагата и неговата отлична въздухопроницаемост. Това е дишаща материя, която не запарва кожата.

Ако трябва да бъдем максимално конкретни, то чаршафите от памук имат следните плюсове:

 • простота и комфорт при ежедневна употреба;
 • плат с приятна текстура;
 • хигиеничен и хипоалергичен материал;
 • устойчивост на механични повреди и агресивна среда;
 • запазване на експлоатационните качества след множество цикли на пране и гладене.

Всеки от тези показатели ви гарантира, че влагате парите си в една разумна покупка и ще получите най-високата стойност за похарчената сума. Когато говорим за памучен текстил, няма как да очакваме да намерим евтино изделие, но все пак можем твърдо да заявим, че цялата ни колекция от памучни комплекти чаршафи се предлага на невероятно изгодни цени.

Памучното спално бельо е подходящо за всички възрасти. Благодарение на износоустойчивостта и високата якост на тъканта, продуктите не губят полезните си качества и радват собствениците си с безупречен външен вид за около 7 години употреба при правилна грижа. Освен това памучните материи не залепват по тялото по време на сън през нито един годишен сезон.

Материалът има антистатични свойства, не се наелектризира и не се плъзга, което елиминира дискомфорта. Ако ви е нужен спален комплект чаршафи, можете да избирате между различни видове естествени памучни тъкани, а също и от богата гама цветове и принтове. В каталога ни бързо ще намерите подходящите модели и десени за своята спалня и стаите на децата си.

Как трябва да се избира спалното бельо?

Добрият сън е гаранция за здраве и продуктивност, ето защо трябва да си осигурим комфорт и здравословна среда в стаята за почивка. За целта трябва да обърнем внимание на всеки детайл - леглото, възглавницата, матрака и дори чаршафите трябва да бъдат с възможно най-добро качество.

Завивките са в контакт с тялото ни през цялата нощ, следователно те могат пряко да повлияят на качеството на съня ни, правейки го комфортен и спокоен, или обратното. Изборът на комплект спално бельо касае не само цвета и десена на изделието. Характеристиките, на които следва да обърнем внимание са доста повече.

Базовите характеристики, които ви интересуват, включват: цвят и дизайн, размер, брой на компонентите в комплекта, вид на тъканта, плътност на материята, качество на шевовете, опаковка и етикет. В етикецията трябва да бъде предоставена изчерпателна информация относно производител, състав на плата, специфични изисквания по отношение на пране и гладене и т.н.

Във физическите обекти и онлайн ще попаднете на много атрактивни оферти за чаршафи комплекти, но нашият съвет е да не пренебрегвате качеството за сметка на цената. Ако ви предлагат материя, която е с лошо качество, има рехава структура и прозира, по-добре не рискувайте. Комплектът няма да издържи след първите три изпирания.

Не пренебрегвайте детайлите!

Широчината на чаршафа може да надвишава тази на леглото, но в никакъв случай не бива да вземате твърде тесен модел. Ако допуснете такава грешка, купувайки евтини спални комплекти чаршафи, бельото ще се мачка и събира в центъра на леглото, което ще ви причини дискомфорт по време на сън и ще ви принуждава да изпъвате постелката всяка сутрин.

Ние имаме страхотни предложения за чаршафи комплект с намаления от 26 до 36%. Продуктите ни са от най-висок клас с отлични параметри на материята. Сред чаршафите ни има стандартни модели и такива, обшити с ластик по целия периметър. Комплектите ни се състоят от 3 компонента. Стандартният набор включва долен чаршаф и 2 броя калъфки за възглавници. При по-големите сетове броят на калъфките е по-голям, а в комплекта е включен и плик за завивка.

Висококачественото спално бельо трябва да е ушито от едно парче – да няма шевове и снадки по средата, особено върху чаршафа, който покрива матрака. Самата обшивка на съединените части следва да е добре направена. При поглед от вътрешната страна на плика, ще установите дали платът е подгънат при обшиване или не. Ако не е, вероятността от прокъсване на шева след пране е голяма.

Защо материята е от огромно значение?

Купувайки твърде евтини чаршафи за леглото на своето дете, е от огромно значение да сте сигурни в безопасността и качеството на плата, от който са ушити. Има редица критерии, на които платът трябва да отговаря, за да можете да сте сигурни, че сте осигурили най-доброто за себе си и за любимите си хора.

Вентилацията на тъканта е сред основните показатели. В това отношение висококачественото спално бельо комплекти няма аналог. Чаршафите и калъфките от памук пропускат влагата и въздуха и същевременно абсорбират потта. Ленът и коприната са другите два естествени материала, притежаващи същите свойства. Синтетичните платове може да изглеждат добре и да бъдат приятни на допир, но те имат свойството да запарват кожата и да се наелектризират.

Здравината е друг атестат за качество, а тя не е характерна за болшинството спални чаршафи, продавани по пазари и малки магазини за трикотаж и конфекция. Знаем, че за повечето купувачи цената е от значение, но тя не бива да бъде водещ мотив за покупка на такъв продукт. Тъй като бельото трябва да се пере често, здравината е гаранция за дългия му експлоатационен живот.

В нашия магазин за чаршафи се предлагат продукти, изработени от 100% памук, подходящи за двойни легла и стандартни спални. Комплектите ни са представени в невероятни стилове на принтовете, от които да избирате. Имаме модели с ориенталска шарка, с геометрични фигури, цветя, сърца, домашни любимци, пеперуди и др.

При нас ще намерите подходящия комплект чаршафи за спалня, като изборът от десени и дизайни ще очарова дори най-придирчивите от вас. С едно посещение в сайта ни можете да осигурите бельото за стаите на всеки член на вашето семейство. Специалните ни промоции и намаления ви позволяват да пазарувате бързо, удобно и изгодно.

прочети повече