Покривала и калъфи за дивани, столове и фотьойли

 • Цена
 • Размер
  0
  0
  0
  0
  0
 • Части

Петна от храни и напитки, следи от котешки „престъпления”, цвят, който вече не се вписва в стила на помещението – това са само част от причините да потърсите качествено покривало за диван. Разделът ви предлага разнообразие от еластични покрития за мека мебел и трапезни столове. Достъпните им цени ви позволяват да смените старото канапе, без наистина да купувате нови мебели.

Покривалата като съществен елемент на интериора

Резервните калъфи за дивани принадлежат към категорията на домашния текстил. Съвсем логично е те да присъстват в продуктовия ни асортимент, който обхваща богата гама текстилни изделия с широко приложение в домашния интериор. Калъфите за мека мебел изпълняват множество функции – създават домашен уют, офис комфорт и стилизиран дизайн в кафенета и ресторанти.

Освен изключително атрактивни, калъфите са преди всичко супер практичен продукт. Те се поддържат лесно, могат да се поставят за една минута и да се сменят с ново покритие за две. Изработват се от висококачествени текстилни материи с висока еластичност. Не се деформират, мачкат и свиват след пране. Обикновено един размер отговаря на широка гама дивани и фотьойли, без значение от техния размер и дизайн.

На свойствата на тази гама продукти ще се спрем по-подробно, но преди това ще поговорим за ролята на калъфите в интериора на различните помещения. Правилно избраният калъф за диван ще допълни визията на помещението и дори може да се превърне в акцент – зрителна точка, спрямо която стените и останалите мебели ще бъдат просто дискретен фон.

Клиентите ни възприемат покривалата не само като надеждна защита за меката мебел, но като перфектен интериорен детайл. Когато холът, кухнята или офисът са претърпели пълна трансформация, мебелите често се оказват несъвместими с новия стил. Вариантите за постигане на пълен синхрон са два: нови мебели или смяна на дамаската с еластичен калъф за диван.

С калъфите можете лесно да преминавате от светлата към тъмната гама, както и от меки към по-студени нюанси. Разнообразието от принтове в чудесната ни колекция е толкова голямо, че дори най-скептичните купувачи ще открият десена, който подхожда на създадения от тях интериор.

Приложението на тази категория продукти е наистина всеобхватно. Можете да покриете както дивана, така и фотьойлите и трапезните столове. Нашите калъфи за столове са с универсална кройка, подходяща за всички видове и модели мебелни изделия. С тяхна помощ собствениците на ресторанти могат да създадат уникална интериорна концепция, дори ако столовете са фабрично тапицирани с различни видове дамаски.

Еластичният калъф за стол предпазва изделието от замърсяване и повреждане. В заведенията, където замърсяванията са по-сериозни, столовете могат да се поддържат идеално чисти с редовно изпиране на калъфите. Благодарение на високата еластичност на материята, те могат лесно и без усилия да се поставят на всяка мебел.

Калъфът изпълнява функцията на допълнителна / резервна дамаска, и като такъв, той ще представлява основна част от интериорния стил на съответното помещение. Ето защо изборът на десен, цвят и големина на принта е от съществено значение. Покритието на меката мебел може оптически да уголеми едно малко пространство, да го направи по-свежо и приятно за обитаване. Затова съветваме всички купувачи да прегледат внимателно страхотната ни колекция. Идеалният протектор за диван е някъде там.

Как калъфът защитава мебелите?

Покупката на нов холов ъгъл или холна гарнитура е събитие за всяко семейство. Това са мебелите, които трябва да осигурят комфорт и идеални условия за пълноценна почивка. Диванът е мястото, където мъжът обича да се излежава, децата – да скачат и да си играят, а домашните любимци – да проверяват остротата на своите нокти и зъби.

Като централна част на интериора в дневната, диваните много бързо губят привлекателната си визия. Покриват се с косми от кучето или котката, а петната от храна и напитки по дамаската не винаги могат да се почистят. Спасението е еластично покривало за диван, което не само променя облика на старата мебел, а преди всичко я защитава от замърсяване и поражения.

Калъфът защитава вашата инвестиция, като ви спестява пари в процес на използване. Нека разгледаме основните рискове за дивана, от които покритията ни могат успешно да го предпазят:

Протриване на фабричната дамаска

С времето и употребата, дори най-плътната и здрава материя започва да изтънява, а матовите платове – да блестят от триенето на дрехите, докато седим. За да изглежда в изрядно състояния, меката мебел трябва да се почиства редовно, а това допълнително съкращава живота на дамаската. Болшинството хора споделят, че при интензивна употреба, новият диван изглежда амортизиран само след половин година.

Нашите еластични калъфи за дивани скриват успешно следите от продължителното използване мебелите. Те ви спестяват цената на скъпото претапициране и още по-високите разходи за подмяна на мебелите. Ако обичате старото канапе и не искате да се разделяте с него, можете просто да го оборудвате с покривало, с което то ще изглежда като ново.

Пакостите на домашните любимци

Жилищата, в които се отглеждат котки и кучета, се нуждаят най-много от настоящата група продукти. Еластичният калъф за фотьойл ви дава възможност да поддържате отлична хигиена, в случай че любимото космато същество отказва да лежи на пода. Лесното сваляне на калъфа ви позволява да го изпирате в пералнята машина или само да го изтупвате от насъбралите се косми.

Калъфите са трайно решение срещу драскотини и разкъсани дамаски. Подвижната материя не осигурява желаната от животните основа, върху която да впият здраво нокти и зъби. Покупката на покритие от този раздел е задължителна за собствениците на котки и малки кученца. Дори ако диванът ви е нов, си заслужава да го предпазите с еластична покривка.

Петна от храна и напитки

Похапването пред телевизора е спорт, практикуван във всяка държава. Правят го не само мъжете и децата, но и самите домакини. Независимо колко внимателно се храним, рискът от замърсяване на дамаската си остава прекомерно висок. Склонни ли сте да перете тапицерията с подръчни средства или да харчите крупна сума пари за професионално изпиране?

Нашите покривала за дивани ви улесняват в почистването, защото можете да ги свалите бързо и да ги изперете в пералнята машина. След повторното им поставяне, диваните и фотьойлите ще изглеждат като нови и ще ухаят прекрасно. Това може да се случи при минимален разход на време и средства, следователно, можете да изпълнявате процедурата редовно.

Калъфите ни са изработени от специална текстилна материя, която изсъхва бързо и не се нуждае от гладене. Производителите препоръчват изделията да се перат на умерена температура (30-40⁰С) и на ниски обороти. Наличието на синтетични влакна в състава на тъканта осигурява желаната еластичност на покритието, но те също така не позволяват третиране при високи температури.

Какво трябва да знаете за размера?

Много хора се чудят как е възможно един калъф за фотьойли да бъде по мярка на различни мебелни изделия с различна форма и големина. Това се дължи преди всичко на еластичността на материята, която чрез разтягане може да покрие дори по-обемисти фотьойли, включително подлакътниците.

Самият метод на поставяне на калъфа позволява да се претапицират мебелни продукти на различни производители от различни серии. Калъфите ни се доставят в комплект с фиксиращи ролки, които държат дамаската изпъната върху седалката и облегалката, след като бъдат поставени в процепите на фотьойла или дивана.

Разбирайки, че в нашия онлайн магазин се предлагат евтини калъфи за дивани, е напълно логично да побързате да поръчате желаните покрития. Тогава обаче възниква въпросът за размера на изделието, което планирате да закупите. Решаването на тази задача е изключително проста, след като се запознаете с особеностите на този вид текстилни изделия.

Калъфите се предлагат в няколко размера, от които можете да избирате. Когато правите поръчка, е необходимо да посочите модела на дивана – двойка, тройка или по-голям размер. Цената, която е посочена за всеки продукт, се отнася за двуместни дивани. Покривалата за тройни и четворни модели са с минимално оскъпяване.

Размерът на разтегливите калъфи за диван двойка е в диапазон: от 70см до 110см и дължина: от 120см до 160см. Ширината на калъфите за троен модел варира от 160см до 200см, а при четириместните модели дължината е в обхват от 200 до 250см. Малки отклонения в дълбочината на седалката не са фатални, защото тъканта е силно разтеглива.

Особености на материята

Нашите еластични калъфи за столове и мека мебел са изработени от висококачествени синтетични материали. В състава на тъканта влизат 5% спандекс, 95% полиестер и еластан. Материалът е познат под наименованието микрофибър – тъкан, която е приятна на допир, има висока износоустойчивост, а цветовете ѝ не са застрашени от избеляване.

Характерно за тъканите е, че не се свиват и разтягат при пране, а също така не се мачкат. За разлика от памучните платове, микрофибърът е устойчив на петна. Синтетичните нишки не абсорбират мазнини така, както го правят памучните влакна. Ако неволно изпуснете храна върху фотьойла или дивана, можете лесно да почистите покривалото с влажна кърпа. В най-лошия случай ще се наложи да свалите калъфа и да го изперете в пералнята машина.

Основни функции на калъфите

Меката мебел присъства във всеки дом, а също и в офиси, заведения, салони за красота, рецепции и др. Колкото по-интензивно се използват този тип мебели, толкова по-кратък е животът на техните дамаски. Понякога един супер удобен и напълно здрав диван изглежда като стара, амортизирана мебел, която влошава общия изглед на едно добре обзаведено помещение.

Настоящият раздел ви позволява да си спестите претапицирането и покупката на нова холна гарнитура, като използвате готови калъфи за дивани. Те служат и като превенция, и като начин за скриване на вече съществуващи дефекти. Покритията защитават скъпите мебели от обичайните негативни влияния – прах, влага, петна и механични повреди.

Калъфите съхраняват естетиката на мебелните изделия и удължават значително експлоатационния им живот. С тяхна помощ е възможно да промените драстично стила и визията на интериора, без да е нужно да правите скъпи и сложни ремонти. Диваните са централна фигура в едно представително помещение и от тяхната визия зависи цялостното въздействие на съответното пространство.

Материята на всеки калъф и покривало за стол е изключително мека и приятна на допир. Фабрично инсталираните тапицерии са по начало по-твърди, за да бъдат максимално устойчиви на износване. Еластичният микрофибър е високоустойчив на мокрене и третиране с препарати. Цветовете и структурата на материята се запазват при огромен брой изпирания, дори ако калъфът се суши на директна слънчева светлина.

На практика с допълнително закупените калъфи за дивани и фотьойли всеки собственик може да претапицира меката мебел, без да притежава специални инструменти и майсторски умения. Универсалната кройка и висока еластичност на материала прави покривалата подходящи за мебелите на различни производители.

В миналото за целта върху диваните се постилаха специални покрития, които се разместваха и събираха веднага щом някой седне върху тях. С нашите универсални калъфи за дивани е трудно да се установи, че тапицерията е допълнително поставена и може да се сваля. Еластичността на плата и добавените в комплекта фиксатори държат дамаската идеално изпъната и по този начин улесняват живота на домакините.

Функциите на калъфите ни са няколко:

 • Бърза и финансово достъпна промяна на интериора;
 • Защита на мебелите от замърсяване и повреди;
 • Нов живот за старите и неугледни мебели.

Струва си да обърнем внимание на всеки аспект от покупката на евтини калъфи за столове и холни гарнитури. Промяната на облика на помещенията е ефектът, който търсят почти всички купувачи. Ако сте променили цвета на стените във всекидневната или сте нанесли други значителни или минимални промени, изведнъж ще установите, че любимият ви диван и фотьойли вече не се вписват в новата интериорна концепция.

В каталога ни ще откриете разнообразие от еластични калъфи за фотьойли и всякакъв тип мека мебел, с които лесно ще постигнете търсения синхрон. Можете да заложите на едноцветен модел в семпъл или ярък цвят, а също и да изберете ярко решение с едър принт, което да внесе модерно усещане в скучната среда.

Избор на десена на покритието

Независимо каква е основата ви цел, с покритията, представени в този раздел, ще постигнете пълна трансформация на интериора. Дали промяната ще бъде положителна или крайният резултат няма да ви радва, зависи основно от избора на цвета на десена на свалящата се дамаска. Какво да изберете – ярка комбинация от свежи цветове или дискретно монохромно решение?

Изборът се определя както от цветовата схема на самото помещение, така и от неговото предназначение. Покупката на пъстро или тъмно покривало за столове е уместна, когато трапезарията е достатъчно светла и просторна. Когато помещението е с малка квадратура и с по-приглушено осветление, светлите едноцветни калъфки са по-добър вариант.

Разделът ви дава възможност да закупите комплект от 4 броя универсални калъфи за столове в модерни нюанси и красиви принтове. Цената на комплектите ни е много изгодна, което ще ви позволи да освежите визията на мястото, където семейството ви се храни – кухнята или столовата. Собствениците на ресторанти са най-облагодетелствани от изгодните ни оферти и големи намаления при тази група продукти.

При избора на десена на калъфа, обезателно трябва да се съобразите със стила на обзавеждането и площта на помещението. Това изискване е валидно както за столовете, така и за диваните и фотьойлите. Едрите щампи в ярки цветове са подходящи за стаи, обзаведени в стил минимализъм. И обратно – светлите еднотонни покрития са по-доброто решение за всекидневни с повече мебели.

Когато избирате покривало за фотьойл, трябва да се съобразите с това дали фотьойлът е част от мебелен комплект или става въпрос за любимото ви кътче в спалнята. В първия случай калъфът трябва да съответства по цвят и шарка на калъфите на ъгловия или обикновен диван – многоцветните комплекти не са добра идея. Във втория случай е уместно да изберете любимия си цвят или принтът, който ви създава приятно настроение.

Минимални изисквания относно поддръжката

Всички знаем колко усилия изисква поддържането на идеална хигиена в дома. Едни от най-трудните за почистване детайли на обзавеждането са тапицираните изделия. Обикновено седалките и облегалките на диваните и фотьойлите са тапицирани, без възможност за сваляне и пране на дамаската.

Основното почистване в дълбочина на меката мебел е трудоемка задача със съмнително качество. Наличието на свалящо се покривало за дивани ви позволява да поддържате ниво на чистота, което отговаря на вашите нужди и възгледи. Поддръжката на калъфите е елементарна – периодично изтупване от косми и прах и изпиране при нужда.

В случай че върху дивана бъде разлята течност или храна, почистването може да се направи на място, като за целта се използва микрофибърна кърпа, която не оставя власинки. Изпирането на универсално покривало за диван в автоматична пералня не крие никакви рискове за материята и структурата на самото изделие, ако се спазват указанията, посочени на етиката на изделието.

Желателно е да перете своите луксозни калъфи за столове при умерена температура – 30-40⁰С, както и със студена вода, когато се използва специален препарат. Желателно е центрофугата да е с умерени обороти – около 600 оборота в минута. Макар тъканта да не е склонна към свиване и намачкване, силната центрофуга може да причини оплитане на калъфите един в друг.

Сушенето на нашите супер евтини калъфи за фотьойли може да се извърши както машинно, така и чрез проветряване. Пряката слънчева светлина не би могла да причини избеляване на цветовете. Желателно обаче е материята да не бъде прекалено дълго изложена на слънце, тъй като това ще намали мекотата и еластичността на материята.

За радост на домакините, покривалата не се нуждаят от гладене. Това ще улесни значително и собствениците на ресторанти, които са закупили голямо количество еднакви модели калъфи за столове. Калъфките могат да се поставят върху столовете непосредствено след изпиране и сушене, без да се забелязват неприятни гънки. Самият стол изпъва тъканта достатъчно добре, за да се налага изглаждане с пара или с нагорешена ютия.

По-евтин вариант от смяната на мебелите и претапицирането

В случай че цената на красив разтегателен калъф за диван ви се струва твърде висока, бързаме да изтъкнем, че това е най-изгодното и финансово рентабилно решение. Калъфите ни са с безупречно качество, предназначени за дълготрайна употреба. Смяната на мебелите или дори тяхното претапициране е многократно по-скъпа опция, която малко хора могат да си позволят.

Много по-изгодно е да закупите калъф за седалка на стол, отколкото да купувате нови столове на всеки няколко години. Имайте предвид, че столовете за хранене се замърсяват и захабяват по-бързо, отколкото другите мебели. Калъфите могат да се перат машинно, без излишни усилия и разход на време, като запазят привлекателната си визия в продължение на години.

Благодарение на достъпната цена на качествено покривало за диван и фотьойли, можете да закупите мебели втора ръка, в случай че бюджетът ви за обзавеждане е ограничен. С калъфите ще заличите следите от времето и небрежната поддръжка на тапицерията. Също така ще постигнете пълен унисон между всички елементи на мебелировката.

Не бива да пренебрегваме и разхода на време. Диваните и всички други мебелни изделия обикновено се изработват по поръчка, а изработката отнема значително време – понякога месеци. Покупката на универсален калъф за диван при нас е лесна и бърза. Доставките се изпълняват в минимален срок, така че диванът ви много скоро ще изглежда като нов.

Вместо да търсите специален транспорт, за да закарате столовете и дивана при майстор тапицер, поръчайте евтин еластичен калъф за стол и преобразете мебелите на място. За да трансформирате захабените и неугледни изделия не са ви нужни нито инструменти, нито помощта на специалист. Всяка домакиня ще се справи сама с тази лесна задача.

Каталогът ни ви предлага невероятно разнообразие от еластични покривала за дивани от стандартен тип и тип ъгъл. Предлагаме големи намаления на по-голямата част от продуктите, което ви гарантира една разумна и изгодна покупка. Прегледайте внимателно богатия ни асортимент, запознайте се с характеристиките на набелязаните продукти и направете бърза и проста поръчка.

Пожелаваме ви приятни и ползотворни моменти в нашия специализиран онлайн магазин за спално бельо и домашен текстил.

прочети повече