Поларени одеяла

 • Цена
 • Размер
  0
 • Материя
 • Плътност
  0
  0

Нищо не може да се сравни с комфорта, който създава полареното топло одеяло, освен, може би, топлата майчина прегръдка. Одеялото с добро качество е леко, но същевременно, излъчващо невероятно спокойствие и топлина. То е красиво, създаващо радост както на тялото, така и на душата. Точно такива са одеялата, които тук в онлайн магазин Pilo, ви предлагаме на изгодна цена.

Какво не знаете за поларената завивка

В този раздел на нашия онлайн магазин ще откриете превъзходни одеала от 100% полар. Поларът е известен като една от най-меките и топли материи на текстилния пазар. Увити в поларена завивка в студена вечер ще се почувствате изключително приятно и уютно. От този синтетичен материал се правят не само завивки, но и топли туристически дрехи и в това няма нищо случайно.

Струва си да поговорим за това как се прави поларената тъкан, на какво да обърнете внимание при покупката и за каква възраст са подходящи тези меки и топли изделия. Разглеждайки одеялата в продуктовия ни каталог, със сигурност ще останете очаровани от тяхната визия, но те са не просто красиви. Одеялото от такъв материал притежава качества, каквито другите материи не притежават.

Производствени технологии и характеристики на материята

Поларът, от който се правят завивки, се изработва от различни видове синтетични и естествени влакна. Това може да е полиестер или микс от памук и акрил. Всеки материал има своите предимства, а когато към състава се добави и ликра, крайният продукт придобива по-голяма устойчивост на износване.

Поларените тъкани, в чийто състав е добавен спандекс, имат допълнителна еластичност, но те не се използват за производство на одеяла. Одеялата от полар се изработват от текстил, към който е добавен допълнителен слой за повишаване на топлинните му свойства. Независимо от какви влакна е изработен, поларът е винаги мек, кадифен на допир.

Мъхестата повърхност от двете страни на полареното одеало е показател за добро качество на материята. Тези изделия са невероятно меки и не пускат власинки. Тъканите, които отделят фини мъхчета могат да се окажат неподходящи за хора с алергии и малки деца. Препоръчваме да не правите компромис с качеството на завивките заради цената.

Съвременните производствени технологии позволяват да се произведат тъкани с различна плътност. Теглото влияе върху качеството и издръжливостта на одеялата от полар. Така например поларено одеяло с плътност над 400 грама на 1 квадратен метър се квалифицира като тежко. Средният или обикновеният полар тежи 320-380 грама на ярд (90 см), а лекият тежи 200-240 грама.

Всяка категория текстил има своите особености и свойства. Тежкият полар очевидно ще даде по-тежка завивка, подходяща за покриване на легло, особено през студените месеци. Лекият полар е известен с универсалната си употреба. Той често се използва за производство на декоративни калъфки и бебешки завивки.

Поларфлийз е средна, двуслойна материя, наричана още биполарфлийз с отлични топлинни свойства. Той се използва не само за производство на поларени одеяла и други текстилни изделия, но и за изработка на връхни дрехи. Тази материя присъства в детското облекло и облеклото за възрастни, осигурявайки лекота при максимални нива на топлоизолиращи свойства.

Предимствата на полара не са никак малко. Сред тях можем да изтъкнем:

 • Ниско тегло, без от товада понижава другите положителни качества на материята;
 • Лекота на съхранение – одеялото може да се навие до компактни размери;
 • Не се мачка, поради което не изисква гладене;
 • Възможност да се пере дори в пералня машина, запазвайки добрия си външен вид и мекота. Също така съхне бързо;
 • Държи топло дори във влажно състояние;
 • Абсорбира влагата от тялото и я извежда на повърхността;
 • Поддържа оптимален въздухообмен. Благодарение на рехавата плетка, материалът пропуска въздуха и позволява на кожата да диша;
 • Хипоалергенна материя, подходяща за възрастни и деца;
 • Здравина и износоустойчивост, както и устойчивост на вредители, гъбички и други микроорганизми, които могат да се развиват в естествените тъкани;
 • Цветът не избледнява, тъй като пигментите се въвеждат по време на производството, а не на повърхността.

Одеялата от полар се предлагат в невероятно разнообразие от дебелини и щампи. По отношение на плътността, можем да ги разделим на: леки (летни), уплътнени и многослойни – зимни одеяла. Също така могат да бъдат с една лицева страна и двулицеви. Двулицевите ни модели са много търсени, защото позволяват външният вид на леглото и цялата спалня да се променя ежедневно.

Най-добрата детска завивка

Одеялата от поларен текстил са подходящи за хора от всяка възраст, но като че ли най-подходящи са за детското креватче и за количката при разходки на открито в по-хладно време. Ето защо в поларената ни колекция детските модели са отлично застъпени – те са чудесен подарък за новородено, особено за децата, родени през по-хладните месеци от годината.

Полареното зимно одеяло е чудесен избор за новородено, поради факта, че материята е изключително лека, дишаща и преди всичко топла. Лекотата в този случай е изключително важна - тежките завивки са крайно неподходящи за малки деца. Благодарение на полара днес можем да постигнем топлина без прекомерна тежест, която да притиска малкото същество.

Лекото поларено одеялце може да се използва в детското креватче, както и в количката по време на разходки. Разнообразието от цветове и сладки принтове на детска тематика ви позволяват да разходите бебето, показвайки изискан стил и добър вкус. Ако планирате да закупите някое от чудесните ни пухкави одеяла преди раждането на детето, заложете да неутрални принтове и цветове, подходящи и за момчета, и за момичета.

За малко по-големи деца, пухкавите и меки одеяла могат да служат не само като топла завивка, но и като чудесно кътче за игра. Предвид ниската цена на полара, не е необходимо одеялото да се пази като зеницата на окото. Можете спокойно да го постелете на пода, където детето да си играе с любимите си играчки.

Одеялата от поларен текстил се предлагат при нас в невероятно разнообразие от цветове и шарки. Може би ще срещнете затруднение в избора на принт, когато избирате топла завивка за детско легло. За съвсем малките ни приятели са подходящи щампите с анимационни герои и животинки. За по-големите момичета и момчета можем също да предложим подходящи реалистични принтове и разцветки.

Невероятни възможности за използване на поларената завивика

Чудесната ни гама поларени одеала се предлага в стандартни и детски размери. Размерите варират от 70 х 90см при детските модели до 200 х 230см при изделията за тийнейджъри и възрастни. Когато избирате топла завивка, трябва да се съобразите с големината на леглото, макар че този вид изделия могат да се използват и по много други начини.

В хола одеялото ще ви помогне да реализирате страхотни стилове и дизайни, като просто го поставите небрежно върху фотьойл или подлакътника на дивана. Хубаво е да имате мека и пухкава завивка под ръка, защото често гледането на телевизия през уикенда преминава в следобедна дрямка.

Можете също така да използвате одеялото в офиса като го поставите върху офис стола за допълнителна мекота и комфорт. За хола и офиса е желателно да изберете класическо каре или друг стилизиран принт, който не създава усещането у външни лица, че влизат в личната ви спалня.

Именно спалнята е мястото, където одеялата ни ще бъдат най-полезни. Там те могат да се използват като основна завивка през нощта или като покривка за леглото, която да формира облика на цялата стая. Всъщност, поларената завивка може да допълни всеки интериор с приятното си присъствие, запазвайки основната си функция – да създава топлина и уют.

Особености на избора

Първото условие при покупка на поларено одеало е да знаем как и къде то ще бъде използвано. Макар одеялата от полар да са изключително универсални като начин на използване и да могат да се използват буквално навсякъде, изборът на правилния размер и плътност на покритието е от значение. Правилният избор на продукта ни спестява всички разочарования.

За да избегнете възможните грешки при покупката, е необходимо да си зададете следните важни въпроси:

Кой ще използва завивката? Хората, които се затоплят трудно, но не обичат твърде много завивки на леглото си, ще предпочетат по-тежкия полар. От друга страна, за децата са по-добри одеялата с лека и нежна структура. Те държат топло, но не задушават и не ограничават движенията с тежестта си.

Къде ще бъде използвана? Всички поларени материи са издръжливи и устойчиви на пране, но ако търсите одеяло полар за вашата кола, за кухненския ъгъл, или за активна игра на децата, 100% полиестер или полиестер с добавки за повече устойчивост е вашият избор. Препоръчваме да заложите на по-тъмни тонове, ако планирате да използвате одеялото в среда, в която ще се цапа по-бързо.

Какъв да бъде размерът на одеялото? Това зависи от мястото и начина, по който то ще се използва. За легло е необходимо да се съобразите с размерите на матрака, като оставите добавка за падащи краища в зависимост от личния ви вкус. Ако одеялото ви е нужно само за декор и покриване на краката, докато гледате телевизия, по-малките размери ще бъдат по-удачната и финансово изгодна опция.

Защо одеялата от полар са по-добри от други завивки?

Не можем да не отчетем факта, че топли завивки трябва да има във всеки дом. Те са особено необходими през студените месеци от годината, но се използват и през топлите сезони като средство за допълнителен комфорт. Както всяко нещо в живота ни, и одеялата претърпяха сериозна трансформация.

Превъзходната ни колекция от одеяла полар представя продукти, които са коренно различни от тези, с които са се завивали нашите баби и дядовци. Завивките в недалечното минало бяха основно под формата на юрган, запълнен с памучна вата или овча вълна. Пухените юргани продължават и днес да се радват на интерес от страна на тесен кръг купувачи.

Тези видове спални завивки са определено топли, но не и ефирно леки, каквито ги искат съвременните потребители. Юрганите от вълна и памук не подлежат на пране, както и завивките от гъши пух. Това, което домакините могат да направят в най-добрия случай, е да ги изтупат от прахта и да ги оставят да се проветрят на слънце.

Нашите качествени одеяла от мека поларена материя предлагат невероятен комфорт, съчетан с изключително лесна поддръжка и ниска цена. Съвременните изделия залагат на съвсем различни материали от ново поколение. Скъпите естествени пълнежи бяха заменени от екологично чисти кухи полиестерни влакна.

За запълването на завивки днес се използват както естествени, така и синтетични влакна. Многослойните тъкани от полиестер придобиха нови, много по-привлекателни качества. Поддържат топлина и комфорт дори и в най-студеното време и имат завидна здравина, без деформации и свиване след пране.

Нашите пухени одеяла притежават невероятна лекота и компактност, наред с почти пълна липса на прахови частици, поради антистатичния характер на материята. Поларът не увеличава драстично теглото си след намокряне, което позволява изпиране в пералнята на няколко от одеялата едновременно, в зависимост от капацитета на машината.

Не всеки може да се наслади на комфорта на едно меко одеяло, изработено от вълна или памук, като тук визираме основно хората, страдащи от алергия към домашния прах. Поларените изделия от друга страна са хипоалегенни, макар и изработени от синтетични влакна. Самата структура на нишката не позволява развитието на гъбички и акари, които са основен причинител на редица респираторни проблеми.

Нощното изпотяване и запаряването на кожата могат да бъдат основен проблем при използването на завивки от синтетична вата. Ето защо ние препоръчваме като алтернатива превъзходна гама от плюшени одеяла. Пълните с въздух пори на полара осигуряват постоянна вентилация и снабдяване с кислород на човешката кожа.

Одеялата ни са толкова безтегловни, че почти няма да ги усетите, когато сте покрити с тях, но те ще ви стоплят също толкова добре, колкото и класическите, ватираните или вълнените. Ако говорим за цената, то поларените одеяла, изработени от 100% синтетичен материал, са винаги с по-ниски цени спрямо изделията от естествени материали. Съставът на тъканта, от която е изработена завивката, има осезаем ефект върху цената на продукта.

Поддръжката на одеялото – трябва ли да бъде твърде сложна?

Одеялата са онази част от домашния текстил, която ни е най-трудно да поддържаме в чисто и спретнато състояние. Това се отнася основно за изделията от естествена вълна и памук, които при неправилен избор на режима на машинно пране, могат да се деформират фатално. Тук ви предлагаме един лесен за поддържане вариант, подходящ за дори най-заетите домакини.

Нашите евтини одеяла не изискват физическа сила, за да бъдат изтупани. Благодарение на изключителната им лекота, можете да ги тупате ежедневно, да ги освежите и проветрите. Когато решите, че е настъпило времето да бъдат изпрани, можете да ги изперете с накисване или в пералнята на режим за деликатно пране. Любимата ви завивка няма да изгуби затоплящите си свойства, нито превъзходната си визия.

Стига да спазвате няколко прости правила, поддръжката на любимото ви топло одеяло няма да ви затрудни и да ви накара да съжалявате, че сте избрали точно тази материя. Прането може да се направи ръчно или машинно, като не е желателно да се използва гореща вода. Машинното пране до 40 градуса е най-добрият избор за тази материя.

Избягвайте твърде агресивното изцеждане на водата. Поларът има предимството да не се мачка, но високите обороти на центрофугата могат да причинят свиване на пухкавите власинки. Вие със сигурност искате любимата ви завивка да остане все така нежна и мека, затова е по-добре да извадите одеялото леко влажно, вместо свито на топка и по-твърдо от преди. При ръчно изстискване избягвайте усукването.

За да се радвате дълго на меки и пухкави одеала избирайте внимателно праха за пране, с който ще ги перете. Дори ако се налага да се борите с по-упорити петна, не използвайте белина. Това ще повреди не само меката нишка на тъканта, но и цветовете. В колекцията ни са включени предимно пъстри и ярки модели, които белината може да увреди окончателно.

Сушенето на мъхестото плюшено одеало е възможно дори във вертикално положение. Можете да го провесите на простора и да го оставите да изсъхне на слънце, а при липса на такава възможност, просто оставете одеялото в хоризонтална позиция върху метална сушилня за дрехи. Избягвайте да сушите одеялата директно върху радиатори или други отоплителни уреди. Дръжте на разстояние от печки на твърдо гориво и източници на огън.

Както вече споменахме, поларът не се нуждае от гладене, но ако все пак държите да изгладите новото си меко одеало, можете да го направите през кърпа. Препоръчително е да гладите полара с пара, вместо със силно нагорещена ютия. Синтетичните влакна не обичат високите градуси, поради риск от изгаряне.

Поларената завивка в детската стая – какво още трябва да знаете?

Всяка майка иска най-доброто за детето си, затова логично е да имате известни съмнения относно детското одеяло от полар. Нормално е да възникнат въпроси относно безопасността на материята, предвид факта, че е изработена изцяло от синтетични влакна – полиестер. Бързаме да започнем с единствения минус: както всяка синтетична тъкан, поларът също се наелектризира.

За щастие това е незначителен проблем, който се решава с подходящия препарат за пране. Можете да обработите детските поларени завивки с препарат антистатик или специален омекотител за бебешки дрехи. Тези препарати са безопасни за детското здраве, но при желание, завивките могат да се изплакнат допълнително, за да се избегне възможен неприятен ефект.

Сега вече можем да се фокусираме върху многобройните плюсове на тази категория продукти. На първо място поларът е много топъл материал – това е най-важният фактор при избора на зимно одеало. Тъканта е температуро-неутрална, което означава, че под одеялото на детето ви няма да му е горещо през лятото, нито пък студено през зимата. Не се изисква време, за да може топлината на тялото да се предаде на завивките.

Детските ни плюшени одеала запазват перфектно топлината, но своевременно бързо отстраняват влагата. Забелязали ли сте, че поларените дрехи изсъхват много по-бързо от вълнените и памучните? В рамките на няколко часа след изпиране можете отново да използвате поларения продукт, който е безценен за детското легло.

Коя е най-меката и пухкава завивка? Разбира се, това са висококачествените пухкави одеяла за спалня и детско креватче. Всяко дете ще иска да се пъхне в меките пухени завивки, а ако изберете модел с привлекателен принт, малкото човече ще бъде просто очаровано. Особено по-малките деца се впечатляват силно от ярките цветове и веселите щампи. Така времето за сън няма да бъде неприятно изпитание за вас, родителите.

В същото време поларът е почти вечен. Независимо колко често перете вашите пухени и евтини поларени одеала, и без значение дали съхнат на слънце, това по никакъв начин няма да се отрази на цвета и качеството на материята. Поларената тъкан не предизвиква алергии, а гъбичките и праховите акари просто не могат да се развият в синтетичната тъкан - и това също е абсолютно предимство, благодарение на което си струва да купите поларена завивка за дете.

И в заключение, не можем да пренебрегнем цената. От нашия онлайн магазин можете да закупите качествено одеало на цена, която е повече от достъпна. В комбинация с всички изброени предимства със сигурност няма да имате никакви съмнения какво одеялце да изберете за вашето дете.

прочети повече