Детски спални комплекти чаршафи и спално бельо

 • Цена
 • Размер на чаршафа
 • Принт
 • Материя
 • Вид чаршаф
 • Плътност
  0
 • Части

Невероятно разнообразие от детски спални комплекти ще откриете в този раздел на нашия онлайн магазин. Pilo ви предлага спално бельо с превъзходно качество на достъпна цена, като детският ни текстил притежава всички качества и свойства, които очаквате. Завивките за деца са изработени от 100% памук. Знаем, че всеки родител иска най-доброто за детето си и ние ви го предлагаме.

Защо е важно да изберем правилно детския спален комплект

Постелките за леглата на бебета, малки деца и подрастващи трябва да се избират максимално внимателно и отговорно. Именно по време на сън най-скъпите ни същества растат активно и се развиват. Нощният сън е изключително важен за малките хора, а неправилно подбрано, бельото може да окаже негативно влияние върху нощната почивка. Това не бива да се допуска.

Освен това, правилно избраният принт на закупеното детско спално бельо може да ускори процеса на заспиване. Вашата малка принцеса или мъничък супер герой ще възприема леглото и собствената си стая като магично място, изпълнено с вълшебства и приключения. Децата не обичат да спят сами, затова е важно да ги накарате да се чувстват добре в детската стая.

Спалните завивки имат специфичен психологически ефект върху хората изобщо, но той е много по-силен при децата на възраст около 2-3 години. Малчуганите се страхуват от тъмното и дори приглушената изкуствена светлина не ги избавя от страха, че в стаята им има чудовище. Можете да разкажете на детето, че супер героите и приказните персонажи, отпечатани върху завивките, са там, за да го пазят от страшните същества.

Характеристиките, на които трябва да обърнете внимание при избора на детски чаршафи са няколко: материал, размер, брой на частите в комплекта и принт. На всички тях ще обърнем по-специално внимание в следващите редове, но първо ще се фокусираме върху възможните размери, от които да избирате.

Що се отнася до размерите, те обикновено са следните при съвременното детско спално бельо:

Плик за завивка (в сантиметри): 147 х 115, 150 х 210, 143 х 215, 160 х 220;

Чаршаф: 120 х 150, 150 х 210 или 214, 180 х 260;

Калъфка за възглавница: 60 х 40, 70 х 70 или 50.

Въпреки че за детското легло можете да изберете единичен размер или персон и половина, каквито нашият магазин с удоволствие ще ви предложи, изборът на размера зависи основно от големината на детското легло. Желателно е да избирате бельото съобразно ширината и дължината на матрака, както и неговата височина.

Материалът – една от водещите характеристики

Материалът, от който ще бъде изработен вшият детски чаршаф, е от огромно значение. Всъщност, това е първата характеристика, на която трябва да обърнете специално внимание, а от нея често се определя откъде ще бъде закупено спалното бельо. Някои магазини продават евтини синтетични продукти с ниско качество. Спалните покрития в нашия каталог са изработени от 100% памук.

Материята на бельото трябва да бъде изтъкана от материал, който е хипоалергенен и естествен. Той не бива да предизвиква дразнене на чувствителната детска кожа. Добрата циркулация на въздуха е не по-малко важна, защото не искаме да подложим детето си на запарваща топлина.

Добрата влагоабсорбация и циркулация на въздух няма да причини изпотяване на детенцето ви нито през лятото, нито през по-хладните месеци. В същото време тъканта трябва да е приятна на допир – да не драска кожата и да не предизвиква обриви и зачервявания. Синтетиката е гладка, подобна на сатен, но при нея проблем е натрупването на статично електричество.

При всички изисквания, изброени по-горе, тъкани като памук и сатен се явяват отлично решение. Можете също да изберете жакардов детски спален комплект, но от финансова гледна точка комплектите от жакард, чиято цена е доста висока, не винаги са най-доброто решение. Имайте предвид, че постелките на детското легло се нуждаят по-често от пране, отколкото тези за възрастни.

Кои са предимствата на памука?

Памукът е материалът, препоръчван от педиатрите и предпочитан от родителите, заради достъпната цена на памучните завивки. Материалът предполага изработката на евтини детски спални комплекти, които в същото време са с много добро качество. Съставът на тъканта е първото, на което родителите обръщат внимание, отдавайки предпочитание на естествените, екологично чисти материали.

Памучният текстил съчетава високи якостни характеристики и приятна текстура. Памучната материя е мека и тънка, изработена от естествени суровини по съвременна технология. Предимствата на памучното спално бельо – детско и бебешко са твърде много, за да ги отхвърлим с лека ръка.

Сред тях можем да посочим:

 • Леката ефирна текстура на памука осигурява добър въздухообмен;
 • Дълъг експлоатационен живот на бельото и лесна поддръжка;
 • Памучният плат има най-голяма устойчивост на множество цикли на пране и сушене;
 • Материалът създава приятни тактилни усещания. Не се наелектризира и съхне бързо;
 • Памукът е използван за изработка на широка гама продукти с различни дизайни, щампи и цветове.

Памучната материя не се разтяга. Поради тази причина нашите детски спални комплекти за единично легло запазват оригиналната си форма и полезни експлоатационни качества за дълго време. Материята е устойчива на триене, абразия, избледняване и не натрупва статично електричество.

След пране бельото изсъхва бързо и не се мачка, ако е поставено върху хоризонтална повърхност. Специалистите обаче препоръчват допълнителна термична обработка на текстила, предназначен за детско легло. Гладенето на висока температура не създава риск от стопяване на нишките, както е при найлоновите материи.

Използването на памук в производството на спални комплекти за деца е оправдано от високите експлоатационни характеристики на продуктите. Тези свойства могат да се увеличат, ако изберете висококачествен текстил за детската спалня и се грижите правилно за тях. Памучните изделия са с отлично съотношение качество/цена, което е и основна причина то да е най-търсено от родителите.

Изисквания относно пране и гладене

Когато избирате детските спални покрития, е логично да сте предварително наясно с начина, по който трябва да се грижите за тях. Гладенето на спалното бельо е останало далеч в миналото, с изключение на случаите, когато говорим за детските завивки. В това отношение майките са педантични и държат да гладят чаршафите на своите деца.

Изискванията относно прането и гладенето както на памука, така и на детските текстилни изделия в частност, напълно съвпадат. Това е още една причина да поръчате детски комплекти чаршафи при нас. Бельото на детското легло се нуждае от по-честа смяна и пране, особено ако се използва от дете на възраст до 5-6 години.

Майките са изключително стриктни в подбора на перилните препарати и омекотители. Обикновено се използват специални течни и сухи прахове за деликатни бебешки материи. Характерно за тях е, че не съдържат агресивни химикали (детергенти), които могат да причинят дразнене на детската кожа или алергични реакции, засягащи дихателния апарат.

Изпирането на пликовете, чаршафите и калъфките, изработени от памучен текстил може да става на високи температури. Това се налага, когато материята е силно замърсена и трябва да се премахнат неприятните миризми. Памучните изделия са устойчиви на често пране. Когато са с добро качество, те не избеляват, не се свиват и не изтъняват.

Тъй като обезателно ще бъдат изгладени, покритията могат да се центрофугират на по-високи обороти. Така прането ще бъде извадено от пералнята полу сухо и ще му е нужно малко време, за да изсъхне напълно. Машинното сушене е позволено, стига да се прави на програма, съобразена с изискванията на материята.

Гладенето на детски комплект чаршафи може да се направи по два начина – с обикновена ютия или с уред за гладене с пара. И двата варианта изглаждат идеално тъканта и унищожават почти всички микроби и паразити. Именно акарите в постелките са причина педиатрите да препоръчват гладене на детските и бебешките завивки.

Как да поддържате леглото на детето си ако то спи неспокойно?

Често наричаме децата „буйни” и „хиперактивни”, но истината е, че те имат огромен запас от енергия, която не винаги успяват да изразходват по време на своите игри. Малчуганите – не само момчетата, но и малките дами, се движат почти непрекъснато, докато спят. Обръщат се, ритат с крачета и понякога дори избутват завивката на пода.

В най-тежко състояние майките обикновено откриват чаршафа, особено ако е постлан върху доста висок матрак. Чаршафът е събран на топка в средата на леглото или пък е силно намачкан, образувайки издатини, които създават у малкото човече дискомфорт по време на сън. Какво е решението? Комплект, който включва детски чаршаф с ластик.

Ластичните чаршафи са чудесно изобретение на производителите на спално бельо. Ластиците държат покритието идеално изпънато върху матрака и не му позволяват да се размества. Обикновено този тип чаршаф е изработен от памучен трикотаж с висока еластичност. Еластичността е необходима, за да се избегне скъсване на плата при голямо натоварване.

Чаршафите с ластик са все по-предпочитани от възрастните, но са особено полезни, когато се използват на детските легла. Децата буйстват не само докато спят. Те обичат да скачат върху леглата, размествайки и събирайки завивките в средата. Това може да се избегне, като се купуват комплекти детски чаршафи с ластик, които при нас са отлично представени.

Колко важен е принтът?

 Десенът на завивките и техният цвят са важни както за малките, така и за техните родители. Майките избират внимателно разцветката, така че бельото да бъде в синхрон с околната обстановка. Понякога умишлено се избират по-тъмни нюанси, защото върху тях не личат следите от замърсяване.

Много често цветовете се избират според пола на детето, а също така се вземат предвид и неговите лични предпочитания. Логично е за малките принеси да изберете розов комплект, който ще подхожда на стила на самата стая. Момиченцата в най-ранна възраст са силно впечатлени от куклата Барби и приказните принцеси. Техният свят е винаги розов.

Момченцата се впечатляват от по-ярките и живи цветове. Те харесват синия и червения цвят във всичките им нюанси. Важно е да направим уточнението, че детските завивки никога не са едноцветни. Дори бебешките комплекти за новородени са шарени, така че не очаквайте детето ви да се впечатли от луксозен монохромен комплект за неговото легло.

Принтът върху бельото е изключително важен, затова изберете нещо, което ще се хареса на детето. В противен случай то може да откаже да спи в своето легло. Когато избирате принта на детско спално бельо за момиче, съобразете се с интересите и предпочитанията на своята малка принцеса.

Интересите на децата се менят с възрастта. Когато е съвсем малко, момичето ще харесва различни приказни и анимационни герои. С порастването принтът може да съдържа изображения на сладки животинки, като постепенно се премине към по-неутрални шарки. Цветовете ще останат все така ярки, но щампите няма да бъдат толкова ‘’бебешки’’, както обичат да се изразяват любимите ни същества.

Можем да ви предложим разнообразие от детски чаршафи за момиче, подходящи за всяка възраст. Едни от най-желаните от децата са 3D принтовете, които впечатляват с живите си триизмерни изображения. Комплектите ни са с отлично качество и пълна безопасност на багрилата. Цветът няма да избелее дори сред многократно изпиране и гладене.

Какво да изберете за момче?

Момчетата съвсем не са незаинтересовани и безразлични към дизайна на бельото, което покрива тяхното легло. За ваше успокоение, бързаме да ви уверим, че в този раздел ще откриете подходящо детско спално бельо за момче. Момчетата са много запалени по супер героите от анимационните филмчета и касовите филмови продукции.

Ще ви предложим подходящ принт за всяка възраст, като щампата е съобразена с размерите на комплекта. Логично е по-малките размери легла да бъдат застлани с чаршафи, на които са изобразени анимационни герои, а тези с по-голям размер често са покрити с щампи с персонажи от филмите на Марвел.

Нашите детски спални комплекти за момчета с 3Д принт са просто очарователни. Срещат се в различни цветови комбинации от розово, жълто и червено, както и микс от синьо, жълто, сиво, кафяво и бяло. Като размер на чаршафа можете да изберете 155 х 230 см или за по-малко легло – 90 х 200см. Чаршафите с ластик са най-добрият вариант за момчешкото легло.

Какви други принтове можете да изберете от нашата колекция?

Изборът на чаршафи за детско легло е отговорна задача, но тя допълнително се усложнява, когато трябва да изберем правилния модел на шарката. В случай че купувате спални завивки за бебе, е нужно да следвате личния си вкус и предпочитания, но когато детето е достатъчно голямо, за да знае какво харесва и какво, е хубаво да се съобразите с неговите изисквания.

Препоръчваме да поверите избора на самото дете. Каталогът ни е представен с отличен снимков материал. Както цветовете, така и щампите са отлично пресъздадени от опитни фотографи. Дори да има леки разминавания в цветовете на живо, то те ще бъдат незначителни. Не забравяйте, че завивките ще бъдат приятел и компаньон на детето ви през цялата нощ. То трябва да се чувства добре и да харесва мекото си и топло легло.

Освен анимационни и приказни герои, можете да заложите на детски чаршафи за момиче с животинки, сърца, пеперуди или цветя. За момчетата са по-подходящи геометричните фигури, които ще превърнат завивката в централен елемент на интериора в детската стая. 3D комплектите ще се харесат на младите ни приятели от двата пола.

Защо е важно да пазарувате бельото от доверен магазин?

Всички родители искат да намерят евтино детско спално бельо, но държат и на високото качество. На повечето места ще ви накарат да избирате между цена и качество, но при нас няма да ви се налага да правите какъвто и да е компромис. Комплектите ни са селектрирани много внимателно, за да отговорят на най-високите ви очаквания.

Магазинът ни работи с водещи производители на спални детски комплекти. Материалите, от които са изработени изделията, отговарят на най-високите стандарти за качество и безопасност. Размерите следват европейската класификация, което ви гарантира, че ще бъдат подходящи за стандартните легла, предлагани на родния пазар.

Луксозното излъчване, здравината и красотата на принта – всичко това е сбор от характеристиките, които купувачите днес търсят. При нас ще намерите приятни на допир и изключително здрави детски чаршафи за единично легло, като можете да изберете и комплект с ластик по периферията на чаршафа.

Комплектите ни се състоят от 4 части: долен чаршаф, плик за завивка и 2 броя калъфки за възглавници. Размерът на калъфките е 50 х 80см. Те са подходящи както за класически възглавници, така и за по-малки модели. Начинът, по който се грижите за спалнята на детето си, е също начин да покажете безрезервната си обич. Подарете му спокоен и здрав сън, за да расте то здраво, умно и щастливо.

Знаем колко важно е да имате доверен доставчик, който винаги успява да ви предложи подходящия модел детски чаршафи за момче. Ние сме коректен търговец, който е винаги на ваше разположение, когато търсите хубав продукт, но бюджетът ви не позволява да харчите много пари.

Превъзходният спален детски комплект, който ще ви предоставим, ще устои на всички предизвикателства на времето и екстремната употреба. Заслужава си да се възползвате от страхотните ни промоции и големи намаления. Цените на болшинството ни продукти са намалени с 36 – 39%. Невъзможно е да намерите другаде луксозно спално бельо от памук на толкова изгодна цена.

Комплектите ни се доставят опаковани в твърда луксозна кутия. Това прави нашите детски спални комплекти за момичета и за момчета чудесен подарък по всякакъв повод. Самите деца може и да не се трогнат особено от жеста ви, но вярвайте, майките ще ви бъдат признателни.

Клиентите ни от цялата страна ще намерят в каталога ни превъзходно детско спално бельо за единично легло, каквото не се предлага в малките градове и села. Възможността да закупите спалните постелки онлайн е безценна. С онлайн присъствието си, ние ви пестим средства, нерви и време.

Pilo е вашият доверен магазин за домашен текстил. Продуктите ни ще ви даряват с топла прегръдка и ще внесат невероятен уют и комфорт в красивия ви дом.

прочети повече