Спални комплекти 100% памук

 • Цена
 • Размер на чаршафа
 • Принт
 • Материя
 • Вид чаршаф
 • Части

В този раздел на нашия онлайн магазин ще намерите невероятно разнообразие от спално бельо памук с високо качество и достъпни цени. Използването на висококачествени спални комплекти от 100% памук продължава да бъде основният избор на болшинството домакинства. Причините за това разумно решение са достатъчно много и ще им обърнем специално внимание в следващите редове.

Памукът – едно от най-старите влакна, използвано от човека

Едва ли много от нас осъзнават, че самочувствието, настроението и работоспособността ни се определят в голяма степен от качеството на съня. За да имаме пълноценен и здравословен сън е важно не само да си осигурим спокойна обстановка и удобно легло, но и да изберем правилно спалното бельо.

Ако все още не сте го осъзнали, то нека ви кажем, че качествен комплект памучни чаршафи може да допринесе сериозно за вашата пълноценна почивка и комфорт в мекото ви легло. Днес спалните постелки се изработват от различни естествени и синтетични материали, но малко от тях са адекватна алтернатива на памука. Едните са твърде скъпи, а другите – некачествени и дразнещи кожата.

Памукът влиза в състава на най-масово използваните тъкани. Той се използва за изработка на ежедневно облекло, спално бельо, завеси и дори тапицерии.  Уникалните характеристики на памука, съчетани с ниската му цена, са причина доброто памучно спално бельо да си остава предпочитан избор за по-голяма част от купувачите.

Памукът е един напълно натурален материал, който се добива от съцветията на едноименното растение. Ако вземете в ръка малките бели пухчета, можете да усетите тяхната мекота, сухота, естествена топлина и лека грапавост. Качеството на памука се определя от дължината на влакното: късото влакно има по-ниски показатели и съответно – по-ниска финансова стойност.

За производството на памучни спални комплекти се използват различни разновидности на естествената суровина.  Поради тази причина някои единични бройки чаршафи, както и комплектите, се предлагат на различна цена. Продуктите, представени в каталога ни, са с най-високо качество, но благодарение на сериозните ни намаления, можете да ги купите на по-ниска от реалната им цена.

Плюсове на памучните тъкани

Въпреки невероятното разнообразие от материи с луксозно и стилно излъчване, болшинството купувачи продължават да избират спално бельо 100% памук. Материалът притежава предимства, които са недостижими за синтетичните материи. Дори вискозата и полиамидът с финия си сатенен блясък остават на заден план, когато говорим за практичност.

Памучните изделия са екологични, абсорбират добре влагата и бързо отстраняват влагата от тялото. Притежават способност да пропускат въздух и по този начин да оптимизират температурния режим в леглото. Не предизвикват алергии и раздразнения на кожата и не натрупват статично електричество. Недостатъкът им е вероятността за свиване при първите три изпирания.

Памукът като материал притежава множество плюсове, сред които:

 • Безупречни хигиенни свойства – предлага перфектна влагоабсорбация и въздухопропускливост;
 • Хипоалергичност – не дразни кожата и дори има лечебен ефект;
 • Широко приложение в областта на медицината;
 • Висока степен на якост – изключителна здравина;
 • Отлична топлопроводимост;
 • Надеждност и практичност – способност да издържат на стотици изпирания;
 • Незначително разплитане на срезовете и минимално разтягане на шевовете;
 • Бързо изсъхване, лесно пране и гладене;
 • Ляга идеално върху всяка повърхност, без да се движи и размества.

Всяка от изброените характеристики има ключово значение за комфортния сън. Единичните и двойни спални комплекти памук, които ви предлагаме, са леки и фини, приятни на допир и износоустойчиви. Към бельото за постилане на легло има редица изисквания, за да може то да отговори на високите стандарти за качество и функционалност. Памучните ни изделия отговарят на най-високите европейски стандарти.

На кои изисквания отговарят чаршафите от 100% памук?

Чаршафите, изработени изцяло от високо качествена памучна тъкан, покриват едни от най-важните изисквания на потребителите. Спрямо честота на използване качествените спални комплекти 100% памук нямат аналог. Тъканта има висока плътност, поради което запазва структурата си при често пране.

От каталога ни можете да си изберете комплекти с различен брой компоненти, както и единични сетове чаршафи със и без ластик, окомплектовани с две калъфки размер 50 х 70см. Изделията ни имат отлични експлоатационни характеристики, както и много атрактивен дизайн. Можете да изберете сет за детско легло и такъв за двойна спалня.

Хората, които търсят конкретно чаршафи памук, са изключително взискателни. Ето защо те избират много внимателно не само продуктите, но и мястото от където ще купуват. За времето, през което присъстваме на масовия пазар, ние сме спечелили доверието на най-взискателните купувачи с безупречното качество и достъпна цена на изделията, които предлагаме.

Спалното ни бельо покрива всички основни изисквания, а те са: да бъде от висококачествена материя, да притежава нужната здравина и дълготрайност, да има приятна визия и достъпна цена. Памучните материи се изработват от различни класове на естествената суровина. Платовете от по-нисък клас памук са груби и бавно съхнещи, докато материите премиум клас са меки, приятни на допир и по-малко склонни към намачкване.

В нашите колекции са включени и все по-търсените от потребителите памучни чаршафи с ластик. Ластичният чаршаф предлага невероятно удобство както по отношение на поддръжката, така и по време на използване. Той не се мести, когато се въртите в леглото и не образува гънки, които смущават спокойния сън.

Бельото от 100% памук е най-добро за детското креватче. Педиатрите са единодушни, че завивките на децата трябва да са изработени единствено от този естествен материал. Памучните тъкани не запарват кожата през лятото и запазват топлината на тялото през хладните сезони. Материята може да се глади по стандартен начин или с пара, което позволява да се унищожат всички акари и патогени.

Грижи, които ще удължат живота на чаршафите

За да предпазите плата от изтъняване и удължите живота на цветовете и принтовете е важно да перете чаршафите на умерена температура и да настроите центрофугата на ниски обороти. Последното изискване е важно по още една причина – по-малко намачкване на материята. По-добре е да извадите от пералнята красивите спални чаршафи от памук леко влажни, отколкото полу-сухи, но нуждаещи се от гладене.

Изборът на перилен препарат е не по-малко важен, както и неговото прецизно дозиране. Имайте предвид, че дори завивките ви да са чисто бели, използваният за изработка на вашия спален комплект памук, може да изгуби чудесните си качества при прането с неподходящи прахове.

Прахът за бяло пране съдържа избелващи агенти, които разрушават крехката структура на памучните влакна. Само след няколко изпирания ще забележите, че фините и меки чаршафи 100% памук са станали по-груби на допир, принтът е избелял, а самата материя е изтъняла в зоните с най-голямо натоварване.

Гладенето е операция, която някои домакини не искат да си спестяват. То обаче може също да намали експлоатационния живот на луксозното спално бельо от памук. Твърде горещата ютия може дори да изгори нежната материя, но в повечето случаи тя ще причини избеляване на цветовете. Затова препоръчваме да не гладите бельото от лицевата страна.

Размери за всяко от леглата в дома ви

Луксозно спално бельо памук 5 части с романтичен флорален принт можете да подарите на младоженци или новодомци. Големите ни комплектовки с размери 180 х 200см са идеални за двойна спалня. Материята гали кожата с нежното си докосване, а приятните цветове и пищни щампи създават пълна хармония в спалното помещение.

Освен комплектите в макси размер, в каталога ни ще откриете също богата гама единични чаршафи 100 процента памук. Те са предназначени не само за кушетки и ъглови легла, но и за двойни спални с два отделни матрака. Болшинството модели са представени във всеки стандартен размер с вариращ брой на калъфките за възглавници – 2, 4 и повече.

Свиването на спален комплект 100% памук би представлявало сериозен проблем, защото долният чаршаф може да се окаже твърде къс и тесен, за да покрие изцяло матрака на леглото. Такава опасност, за щастие има само при нискокачествените продукти, каквито не се предлагат в нашия онлайн магазин.

Първокласните ни спални комплекти от памук са налични в широк диапазон от размери. Можете да закупите страхотен комплект за всяко от леглата в дома ви, подбирайки принта спрямо вкуса и пола на всеки от членовете на семейството ви. За дамите имаме изделия с превъзходни флорални и ориенталски мотиви.

За мъжете сме подбрали принтове и щампи с геометрични фигури и модерни десени. За най-малките членове на вашето семейство имаме модели с домашни любимци, сърца, точки, пеперуди, звезди и забавни приказни герои. Страхотните ни отстъпки ви позволяват да закупите първокласно, но евтино памучно спално бельо в голямо количество – за собствения ви дом или за подарък.

Какъв комплект да изберете?

Предвид голямото количество на комплектите, които предлагаме, прегледът на каталога ни може да ви отнеме доста време. За да ви улесним и помогнем да спестите от ценното си време, сайтът ни предлага няколко възможности за филтриране на артикулите, така че бързо да намерите идеалния, според вашите изисквания спален комплект от памук.

Ако леглото ви е оборудвано с висок матрак и обикновените чаршафи ви създават проблеми, можете бързо да намерите чудесен чаршаф с ластик памук, като използвате съответния филтър. Той ще ви отведе към цялата ни колекция от ластични модели, след което можете да ограничите търсенето до конкретен размер.

Ще ви изненадаме приятно и с огромния избор от красиви памучни чаршафи за спалня. Размерите им варират от 155 х 230см до 240 х 250см. Бихте могли да ориентирате търсенето и по отношение на цвета и принта. Принтовете ни покриват целия възможен спектър от форми и дизайни. Уникалната ни 3D колекция ще очарова цялото ви семейство с живите си и ярки изображения. Материите са оцветени с дълготрайни и напълно безопасни багрила.

прочети повече