Спални комплекти и чаршафи от жакард-сатен

  • Цена
  • Размер на чаршафа
  • Принт
  • Материя
  • Вид чаршаф
  • Части

Луксозната ни гама спално бельо от жакард-сатен е предназначена за хората, които не се скъпят, когато става въпрос за личното им удоволствие и комфорт. В този раздел са представени спални комплекти с нежна лъскава повърхност и лек релеф, който придава аристократично излъчване на спалнята. Уверяваме ви, че цената на всеки сет си заслужава напълно.

Какво е жакард-сатен?

Жакард-сатенът е плътна, приятна на допир премиум клас материя, в чийто състав винаги присъства памук. Освен памук, в състава на плата може да влизат още вискоза и полиестер, както заедно, така и поотделно. Плътността на преплитане на нишките варира от 170 до 220 на 1 кв.см. Сатенираната жакардова тъкан е идеална за производство на спално бельо.

Платът сатен съществува отдавна, като думата идва от френското име за атлаз. Това е памучна материя, дължаща името си на усуканата памучна нишка, която отразява добре светлината и по този начин прилича на коприна. Жакардът от своя страна представлява специален вид оплитане на нишките при което се създават релефни шарки. Винаги се боядисва преди производство.

И ако в миналото скъпото спално бельо се е бродирало на ръка, то днес този процес в леката промишленост е напълно автоматизиран. Сега всяка бродерия се създава с помощта на специални машини. Името "Жакард" се дължи на Жозеф Мари Жакард, който инициира възпроизвеждането на бродирани модели върху плат с помощта на специална машина.

Жакард- сатенът се счита за един от най-красивите и скъпи текстилни материали. Той се превърна в синоним на лукс благодарение на своя благороден блясък и сложни, релефни шарки. Плътността на сатенираната жакардова тъкан зависи от специалния метод на тъкане на нишките. Платът има гладка, лъскава предна повърхност и груба, плътна задна част.

Релефният принт се нанася върху тъканта по време на производствения процес с помощта на специални жакардови машини, благодарение на които тъканите жакардови шарки изглеждат гладки и лъскави. Рисунъкът може да бъде в абсолютно същия цвят като самия плат, но може да бъде и контрастен, и тогава бродираните модели са особено забележими.

Предимства на спалното бельо от жакард-сатен

Красотата и царственото излъчване са основен плюс на жакардовия сатен. Красивите шарки, изтъкани върху плата, придават на спалното бельо неповторима грация и разкош, а леглото, както знаем често е централна фигура в интериора на спалнята. Освен това, тук говорим за материя, която доставя на тялото изключително приятно усещане, а поради естествения си състав - не предизвиква алергии.

Спалното бельо от жакард-сатен задържа много добре топлината, което го прави подходящо за хладните годишни времена. Платът е здрав, а чаршафите нямат нужда от гладене, защото той почти не се мачка. Спалният комплект от жакард-сатен изглежда привлекателно както след пране, така и след сън.

прочети повече