Едноцветни спални комплекти

 • Цена
 • Размер на чаршафа
 • Принт
 • Материя
 • Вид чаршаф
 • Части

Колкото и красиво да е принтираното в ярки цветове спално бельо, едноцветното притежава своя собствена изтънченост и класа. В този раздел ви представяме прекрасната си колекция от едноцветни спални комплекти, които ще превърнат спалнята ви в изискано и уютно място. Сред гамата от продукти е представена почти цялата цветна палитра както в ярки, така и в по-нежни тонове.

Доколко е важен цветът при избора на спалното бельо

В не съвсем далечното минало леглата са били винаги постилани в бяло. Белият лен, коприна и дори съвсем простият памук, са били възприемани като символ на целомъдреност. Чаршафите в бяло продължават да имат своите почитатели и те са добре представени в каталога ни. Цветните материи са обаче тези, които грабват окото на купувача.

Съвременният пазар е достигнал върха на разнообразието и може да задоволи всеки вкус, дори най-непредвидимия. Леглото и завивките са не само важна част от интериора, но и онова вълшебно място, където заспиваме, мечтаем, правим планове за бъдещето, събираме сили. Ето защо цветът на спалното бельо трябва да ни създава комфорт и да ни кара да се чувстваме приятно.

Как цветът влияе на психиката ни?

Учените са доказали, че цветът на спалното бельо влияе на нашето съзнание, настроение, благосъстояние и като цяло на атмосферата в спалнята. Така че защо не обърнете свойствата на цветотерапията във ваша полза? Изберете онзи комплект, който е изработен в любимия ви цвят, или пък цветът, който ще подхожда на интериора и ще ви действа по желания от вас начин.

За да изберете цвета, който ще ви носи най-много ползи, е добре да се въоръжите със знания как влияе на психиката всеки нюанс от цветовия спектър:

 • Червено – червените чаршафи подобряват кръвообращението. Те са способни да събудят най-интимните чувства, да насърчат сексуалната активност и следователно не са много подходящо решение за релаксация;
 • Зелено – цветът на растителният цвят, който създава усещане за свежест и спокойствие. Облекчава умората, физическата болка и нервното напрежение;
 • Бяло – цветът на чистотата и спокойствието. Неутрален цвят, който няма да пречи на спокойния сън;
 • Розовото е цветът на романтичните натури. Той се свързва с пролетните цветове – ободрява и вдъхва оптимизъм;
 • Черното е цветът на тъмнината и нощта Това е тежък и мрачен цвят за психиката, така че не е подходящ за сън и релаксация. Препоръчително е да изберете комплект, при който черното е декорирано с фини бели акценти;
 • Синьо - цветът на водата и небето. Лекият, прозрачен син цвят възстановява нервните клетки, създава атмосфера на тишина, сигурност;
 • Жълтото е цветът на слънцето. Най-ободряващият от всички, действа тонизиращо, облекчава умората и стреса. Много подходящ за детската спалня;
 • Кафяво - цветът на шоколада. Кафявото спално бельо създава усещане за комфорт, олицетворява удоволствието. Сънищата на такова легло ще бъдат наистина сладки.

Редно е да направим уточнението, че начинът, по който хората възприемат цветовете, е строго индивидуален и описаните по-горе свойства на багрите не са строги правила, към които трябва сляпо да се придържате.

Изберете онзи комплект едноцветни чаршафи, който ви въздейства по положителен начин. Комплектите, представени в раздела, са изработени от 100% памук и са съставени от 6 части. Срещу много достъпна цена ще получите стандартен долен чаршаф (без ластик) с размери 230 x 250см; плик за завивка с размер: 200 x 230см; 2бр големи калъфки за възглавници с големина: 70 x 70см и 2бр по-малки калъфки с размери 50 х 70см.

прочети повече